Gratis WiFi in centrum van Zwolle

Zwolle – Er wordt deze dagen achter de schermen hard gewerkt om uiterlijk dit weekend infrastructuur gereed te hebben voor gebruik van wifi op de Grote Markt, Melkmarkt en de tuin van de Librije. Tijdens de algemene ledenvergadering van het Citycentrum hebben de leden ingestemd met de plannen van het Citycentrum om wifi in de binnenstad te realiseren. Citycentrum is trots om te kunnen melden dat wifi vanaf dit weekend op bepaalde plekken gebruikt kan worden. 

Aanleiding voor de versnelde installatie is het jaarcongres van De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) op 4 en 5 juni in Zwolle. Tijdens dit congres zullen zo’n 2000 personen vanuit heel Nederland naar Zwolle komen en overnachten in de diverse hotels die de stad heeft. De mensen zullen naast het vastgestelde programma ook gelegenheid hebben om de stad te verkennen. Het organiseren en uitvoeren van gratis wifi in de binnenstad wordt mogelijk gemaakt door uitvoerder Zoranet en betrokken partners in de binnenstad, mede dankzij het beschikbaar gestelde jongerenbudget door de gemeente via Levi Kuiper.
Artikel delen:
Reacties 3
 1. Wat een verspilling van geld. Ziggo rolt een netwerk uit van gratis WiFi. En Zwolle kan niet wachten, trekt liever zelf de portemonnee. Ook nog versneld realiseren, de sier maken voor het komende VNG congres, want er komen wel 2000 mensen naar Zwolle. hoogtepunt van het jaar en daar moeten wij in investeren. Waar moeten wij ook weer bezuinigen.


  Maak melding

 2. @Kwarm

  Ik weet het niet zeker maar volgens mij waren die plannen van Zwolle er al eerder dan het plan van Ziggo openbaar werd.
  Verder heeft dat Ziggo-gedoe alleen nut als er ook aansluitingen zitten in het centrum van Zwolle. Dat zal vast het probleem niet zijn. Maar alleen Ziggo-klanten (die zelf ook een Wifi-verbinding open hebben staan voor anderen) gebruik maken van dat netwerk. Het netwerk van Zwolle is dus voor iedereen.  Maak melding

 3. @Kwarm @WFvN

  Zoranet is onderdeel van Ziggo Zakelijk. Innoveren vergt investeren. Zwolle laat zien waar het goed in is: innovatie en samenwerking van gemeente, middenstand en burgers.


  Maak melding

Reageer