Opleiding Polymer Engineering bij Windesheim

Zwolle – De hogescholen Windesheim en Stenden zijn voornemens om vanaf 1 september 2013 een nieuwe masteropleiding te starten: Polymer Engineering. Ofwel: kunststoftechnologie. Een korte vakopleiding voor engineers en chemisch technologen die hun grenzen willen verleggen.

Beide hogescholen voorzien hiermee in een duidelijke behoefte bij bedrijven. Hoogwaardige kunststoffen zijn niet meer weg te denken uit onze hightech samenleving. Ze worden sterker, lichter, hebben een langere levensduur en zijn steeds beter geschikt voor recycling en hergebruik. Voor de verdere ontwikkeling van kunststoffen is meer kennis vereist, zowel van de materialen als van de wijze van produceren. De industrie is hard op zoek naar engineers en chemisch technologen die begrijpen hoe kunststoffen zich gedragen en die weten hoe het productieproces het beste ingericht kan worden.

De opgeleide master of Polymer Engineering is onderzoeker van gedrag van kunststoffen in grootschalige productieomgevingen, is adviseur op het gebied van het gebruik van kunststoffen en is procesontwerper van productieprocessen van kunststofproducten. In juli 2013 besluit de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) formeel of de master vanaf 1 september 2013 van start kan gaan. Beide hogescholen zien dit met vertrouwen tegemoet. Meer informatie over deze unieke opleiding verzorgd door twee hogescholen is te vinden op www.windesheim.nl/polymerengineering en www.stendenpre.com.

Artikel delen: