Stadsentree Katerdijk is bijna klaar

Zwolle – De gemeente Zwolle werkt de komende jaren hard aan de verbetering van de bereikbaarheid van haar binnenstad. Als eerste project wordt de stadsentree Katerdijk heringericht. 

 

De reconstructie van de Katerdijk is gestart in oktober 2012 en nadert zijn voltooiing. Bij de werkzaamheden streeft de gemeente Zwolle ernaar de overlast voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken en de binnenstad bereikbaar te houden. Om de werkzaamheden te kunnen afronden is het echter onvermijdelijk gedurende drie weekeinden in juni de Katerdijk en de op- en afrit van de A28 (Zwolle-Centrum) geheel af te sluiten. Door middel van omleidingen zorgt de gemeente ervoor dat de binnenstad bereikbaar blijft. Gedurende drie weekeinden in juni, overdag en ’s nachts, voert de gemeente Zwolle op en rond de Katerdijk diverse werkzaamheden uit samen met Rijkswaterstaat en het waterschap Groot-Salland.

Gecombineerde werkzaamheden: wegen en riolering

 

Door de werkzaamheden aan de weg, het dijklichaam, de toerit van de A28 en de riolering te combineren, kan de gemeente de reconstructie van de Katerdijk met beperkte overlast voor het verkeer afronden. In de voorbereiding werkt de gemeente nauw samen met winkeliers en ondernemers in de binnenstad om de plannen en omleidingsroutes op te stellen.

Op donderdag 13 juni om 22.00 uur wordt de oprit A28 richting Amersfoort afgesloten voor het verkeer vanwege de werkzaamheden op deze oprit. De afrit richting de Katerdijk blijft bereikbaar. De algehele wegafsluiting van de Katerdijk en de op- en afrit A28 in drie weekeinden start van vrijdagavond om 20.00 uur en duurt tot en met maandagochtend om 06.00 uur. Het gaat hier om weekeinden van: 14 t/m 17 juni, 21 t/m 24 juni en 28 t/m 1 juli. 

 

Op projectwebsite www.zwolle.nl/katerdijk staat uitgebreide informatie over het project Reconstructie stadsentree Katerdijk en de benodigde verkeersmaatregelen. 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Wat ik niet snap aan die Katerdijk is waarom die weg nu opeens zo achterlijk hoog ligt?

    (En WeblogZwolle: waarom werken de avatars niet meer bij de reacties? Althans, op mijn scherm verschijnen ze niet meer…)


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.