Prinses Beatrix opent Fundatie

Zwolle – Een dag voordat de vernieuwde Fundatie opengaat voor het publiek vond vrijdagmiddag de officiële opening door Prinses Beatrix plaats. Rijen belangstellenden stonden in de zonnige binnenstad te wachten op de komst van de Prinses. 

31_mei_2013-128.jpg

Na aankomst bij de Fundatie werd Prinses Beatrix verwelkomt door Commissaris van de Koning, mevrouw Bijleveld- Schouten, meneer Meijer, Burgermeester van Zwolle en meneer Keuning, museumdirecteur van de Fundatie. Zij waren vrijdagmiddag de gastheren en vrouw voor Prinses Beatrix. Het gezelschap werd muzikaal onthaald door het Nederlands Symfonieorkest dat het derde deel van Mozarts Presto ten gehore bracht. In ‘De Wolk’, het nieuwe gedeelte van het museum, sprak de Commissaris van de Koning een welkomstwoord. Zij sprak met trots over de nieuwe aanwinst van Zwolle ‘De wolk’, ”Met het zonlicht erop schittert deze Wolk als een diamant. En is het bewolkt, dan lijkt het dak naadloos over te gaan in de lucht.’’  

31_mei_2013-287.jpg

31_mei_2013-404.jpg 

31_mei_2013-194.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Na deze toespraak was het de beurt aan museumdirecteur Keuning. Hij omschreef zijn nieuwe museum als ‘’een plaats van fantasie en verbeelding, ruimte voor studie en ontspanning, een cultuurplein van stad, provincie en land.’’ Prinses Beatrix maakte na beide toespraken de opening officieel door een strik los te trekken. Hierdoor viel een gordijn voor het raam van de Wolk weg en werd het uitzicht op de binnenstad van Zwolle zichtbaar.

Hierna kreeg Prinses Beatrix een rondleiding door het museum en bezochten zij en haar gezelschap twee tentoonstellingen. De architect van ‘’de Wolk’’, de heer Henket, gaf prinses Beatrix een uitleg over zijn ontwerp. Na de rondleiding verplaatste het gezelschap zich naar de Blijmarkt waar zij werden getrakteerd op een optreden van het Nederlands symfonieorkest en dansgroep Introdans. Zaterdag kan iedereen zelf een kijkje komen nemen in het verbouwde museum. De Fundatie is dan van 10:00 tot 22:00 gratis toegankelijk.

31-05-2013_opening_fundatie_door_princes_beatrix_01.jpg

31-05-2013_opening_fundatie_door_princes_beatrix_02.jpg

31-05-2013_opening_fundatie_door_princes_beatrix_10.jpg

31-05-2013_opening_fundatie_door_princes_beatrix_09.jpg 

31_mei_2013-48.jpg

31_mei_2013-16.jpg

31_mei_2013-110.jpg

31_mei_2013-252.jpg

 31_mei_2013-345.jpg

31_mei_2013-451.jpg 

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Kom op, WLZ. Dit is de laatste keer dat jullie helemaal loskunnen over dit onderwerp. Na vandaag moet het onderwerp nut/onnut, mooi/lelijk, te duur/geld waard van de uitbreiding maar afgesloten worden.;)


  Maak melding

 2. Ik vind overigens de aanwezigheid van onze burgemeester en de commissaris overbodig. Waarom moeten die er toch altijd bij zijn als de koningin / prinses komt? Wat een poppenkast!! Keuning, Henket en Krabbé was voldoende geweest. En had tijdens de opening meer met het museum zelf gedaan, een dansshow heeft niets met dit museum te maken en zal meer iets zijn geweest om de prinses te vermaken.


  Maak melding

 3. Alleen als Sinterklaas komt of andere niet belangrijke/interessante gasten geeft burgemeester Meijer het stokje over aan de loco.


  Maak melding

 4. Ok Bernard, zo mag ik het horen! Ik ben het ook niet altijd eens met hoe geld gespendeerd wordt, zeker in deze tijd maar de Fundatie zal blijken goed voor Zwolle te zijn…..Tip! koop een MJK, deze heb je er
  “zo uit”. Volgende week maar eens kijken in onze “nationale trots”, het Rijksmuseum, als je het over “poppenkast” en “geld verspillen” hebt! Daar kunnen ze nog een voorbeeld nemen aan Zwolle/Overijssel!


  Maak melding

 5. Ach suze, In de afgelopen anderhalf, twee jaar heeft elk bericht over de Fundatie tot een stroom aan (vaak negatieve) reacties geleid. Waarschijnlijk is dit bericht de laatste keer dat de criticasters los kunnen, dus “laat ze”.;)


  Maak melding

 6. Waarschijnlijk is dit bericht de laatste keer dat de criticasters los kunnen,

  @Dame, waarschijnlijk heb je gelijk……. totdat ook de Fundatie de exploitatie niet meer kan rondkrijgen en de eerste noodkreet voor extra subsidie aan het college van B&W gericht wordt.


  Maak melding

 7. @Dame, de kritiek op dit geval lijkt je persoonlijk te raken. Waarom is dat? Ik (en anderen) mag het toch wel een lelijk ding vinden?


  Maak melding

 8. Ik kom net terug van een bezoek aan de Fundatie (open dag) en wat je ook kunt vinden van de buitenkant, van binnen is het een heel interessant museum geworden, ik kan het iedereen aanraden. je kunt er nog tot vanavond 22.00 uur gratis in!!!


  Maak melding

 9. Ach, Pecisback, valt wel mee met dat persoonlijk geraakt zijn. Mij eerste oproep was gericht aan degenen die hun oordeel over het ontwerp bij gebrek aan nieuwe artikelen over de verbouw, nu niet meer hier kwijt kunnen. Wilde ze wijzen op de laatste kans nog een keer los te gaan. Er zijn hier wel meer onderwerpen met repeterende reacties, inclusief die van mijzelf.;)


  Maak melding

 10. @mul, dat mag. Maar dan kan je mensen toch niet typeren als klagers, zeurpieten etc..? Als je dat bent omdat je iets niet mooi vindt, wat zegt dat dan over de mensen die daar weer op reageren?;)


  Maak melding

 11. Ik heb het gebouw aan de buitenkant beken, vind het al met al niet tegen vallen. Maar ik vond de koepel aan de binnenkant, juist er tegenvallen, tenminste de bovenste verdieping. Ben niet op deverdieping eronder gweest.


  Maak melding

 12. Het leek wel of ze voor de bovenste verdieping geen passende invulling konden vinden, dus draaien ze daar maar vier dezelfde videobeelden met o.a. actrice Halina Reijn. Het was trouwens helemaal niet druk later op de middag!!


  Maak melding

 13. Ik moet bekennen dat ik daar ook even aan dacht. Maar vond die videobeelden van “The Wait” toch goed. Heb ruim een kwartier naar die dame (ik weet niet wie dat was) aan de meest rechtse kant (links van het raam dus) staan te kijken. Het depressieve kreeg mij toch wel even te pakken.


  Maak melding

 14. Oh, dan had ik vanmiddag toch nog wel even kunnen gaan. Ik dacht dat het loeidruk zou zijn. Nu ja, mag er ook nog een keer in omdat ik een tegeltje heb gesigneerd. En ik mag er sowieso altijd gratis in met mijn museumjaarkaart. Een aanrader: je kunt in elke stad als je even wat tijd over hebt een museum induiken en even rondkijken.
  En nu naar Blauw Bloed kijken met een impressie van de opening van de Fundatie.:)


  Maak melding

Reageer