Abvakabo en SP nodigen thuiszorgdirecteuren uit

Zwolle – De Zwolse afdelingen van de Abvakabo en de SP nodigen de directies van thuiszorgorganisaties in de regio Zwolle zoals TSN-Icare en Carinova uit om vanuit Zwolle mee te reizen naar de demonstratie tegen de zorgplannen van het kabinet Rutte die de Abvakabo op 8 juni in Amsterdam organiseert. 

De kabinetsplannen voor de thuiszorg zullen grote consequenties hebben voor de sector. 170.000 cliënten dreigen hun zorg te verliezen en 50.000 thuiszorgmedewerkers dreigen hun baan te verliezen.  Een ongekende kaalslag in het Nederlandse zorgstelsel is op handen. De Abvakabo en de SP organiseren daarom een demonstratie op 8 juni in Amsterdam. De Abvakabo en de SP hebben de directies van verschillende thuiszorgorganisaties in de regio Zwolle uitgenodigd om – met de bus die daartoe uit Zwolle vertrekt – mee te reizen naar de demonstratie. Volgens de beide organisaties hebben de directies er – in het belang van hun personeel, hun cliënten en hun bedrijfsvoering – juist baat bij dat de demonstratie een groot succes wordt, en de plannen van het kabinet van de baan gaan.

"Wij hopen dat directies samen met hun personeel en cliënten met ons in de bus naar Amsterdam gaan. Zij hebben ten slotte ook een voorbeeldfunctie, en deze plannen zullen mensen die afhankelijk zijn van thuiszorg of daarin werkzaam zijn keihard raken. Thuiszorgorganisaties horen dat meer dan wie dan ook beseffen." De Abvakabo en de SP nodigen iedereen uit om mee te reizen in de bussen, die op 8 juni zullen vertrekken vanaf de zuidzijde van het station in Zwolle. Het busvervoer is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via www.strijdvoorthuiszorg.nl.

Artikel delen:

Reageer