Man filmt in pashokjes

Zwolle – Voor het stiekem filmen in pashokjes in een kledingzaak in de binnenstad van Zwolle heeft de politie vrijdagmiddag 31 mei een 55-jarige man uit de gemeente Kampen aangehouden. De man maakte heimelijk opnames met een klein cameraatje.

Klanten van de zaak ontdekten dat de man kennelijk met behulp van een cameraatje op zijn schoen opnames maakte van vrouwen en meisjes die zich in de pashokjes aan het verkleden waren. Enkele deden hun beklag bij het personeel, dat vervolgens de politie waarschuwde. Op aanwijzen van getuigen kon de man even later op straat worden aangehouden. De man verzette zich daarbij maar kon worden overmeesterd. De man is overgebracht naar het politiebureau en bekende later wat hij had gedaan. Zijn apparatuur is in beslag genomen. Zeker twee vrouwen hebben aangifte gedaan.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Bericht door Mul, op 2 juni 2013 om 09:31
  Totdat het je dochter is in dat pashokje,

  😀

  op strand heeft ze minder aan 😛

  maar goed het mag natuurlijk niet


  Maak melding

 2. In principe waar ja-tja, maar ook daar mag je niet heimelijk filmen. Zeker niet vanaf de onderkant. Het filmen in een besloten ruimte, mag alleen met toestemming van de gefilmde persoon. En je mag al helemaal niet filmen op plaatsen waarin iemand zich ‘alleen en onbespied mag wanen’. Zelfs voor journalistieke doeleinden en opsporingsdoeleinden is dit normaal gesproken verboden terrein. En terecht ook.
  Het heimelijk filmen van iemands prive delen in een plaats waar iemand zich onbespied mag wanen kan door een rechter worden gezien als ontucht en dwang tegelijk. Art 246 sr. Dit omdat de bespiede persoon geen zeggenschap heeft over datgeen er gefilmd is. Ik vind dit ook terecht, zeker in een maatschappij waarin camerabeelden met een druk op de knop onuitwisbaar rond kunnen gaan circuleren op het internet. Dat is nogal een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de dame in kwestie. Kan flink traumatisch zijn en het zal ookniet de eerste keer zijn, wanneer zoiets tot zelfmoord leidt.


  Maak melding

 3. Mike70, klopt. Het zal ook zeker meespelen dat een dame zich juist in een pashokje terugtrekt, omdat zij niet wil dat mensen haar zien. Ga je haar dan van de onderkant filmen en de beelden daarvan opslaan, dan ben je feitelijk iemand aan het aanranden inderdaad.


  Maak melding

Reageer