Zwolle bezoekt museum De Fundatie

Zwolle – Bij het nieuwe museum De Fundatie was het zaterdag op de dag dat het publiek gratis welkom was druk, maar lange wachtrijen of chaos bleef uit.

1_huni_2013-62.jpg

Een dag na de officiële opening door prinses Beatrix werd het publiek uitgenodigd om zonder te betalen het resultaat te bewonderen van de bijzondere uitbreiding van het Paleis aan de Blijmarkt. Het liep lekker door en er was op het plein ook van alles te doen op het plein voor het museum. Aan het einde van de Open Dag om 22.00 uur waren 8.136 bezoekers de deuren van het museum gepasseerd. De ergste drukte was midden op de middag, Toen ontstond er ook een rij bij de ticketbalie.

 1_huni_2013-70.jpg

 1_huni_2013-94.jpg

1_huni_2013-164.jpg

Via Lees verder nog een foto… 

1_huni_2013-146.jpg
Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ja slimmeriken, misschien wil het museum gewoon weten hoeveel mensen er uiteindelijk geweest zijn? En dan is een genummerd gratis kaartje wel zo handig…..  ⚠️ Meld

 2. maar, om niet nummer zoveel te zijn met een zeikerige bijdrage…
  Het was het bezoek meer dan waard, ziet er binnen ook prachtig uit. Uitzicht over de oude binnenstad vanuit de wolk is ook leuk.
  Absolute aanwinst voor de stad!!!!


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb me goed vermaakt, maar een mooi uitzicht over de binnenstad is overdreven, daarvoor had het gebouw veel hoger gemoeten. Door ‘het oog’ zie je nu niet bijzonder veel.


  ⚠️ Meld

 4. Nou ja, het is niet bijzonder hoog, maar uitzicht vanuit het ‘Oog’ viel mij alleszins mee. Vooral op de Peperbus met z’n lievevrouwenkerk had je een mooi zicht.  ⚠️ Meld

 5. @terstal: ik zeg ook, Uitzicht over de oude binnenstad vanuit de wolk is ook leuk. Leuk, dus niet spectaculair, mooi of schitterend, nee, leuk! Begrijpend lezen…


  ⚠️ Meld

 6. Prachtig die wolk. Als je komt aanfietsen door de koestraat, heel bijzonder. De foto’s en Jeroen deden mij niet veel, verschil in smaak zeg maar. Wie weet een keer een andere collectie die mij meer doet.


  ⚠️ Meld

Reageer