Frisse editie Zwolle Unlimited

Zwolle – In Zwolle vindt deze dagen Zwolle Unlimited plaats. Het is een frisse tweede editie tot nu toe. Zwolle Unlimited, de naam zegt al genoeg: een ongelimiteerd festival voor en door Zwolle.

1_huni_2013-126.jpg 

Zwolle Unlimited heeft drie vaste evenementen; Waterval Internationaal Vertelfestival, Kunsten op Straat en de Zwolse Boekenmarkt. Deze drie evenementen zijn afgelopen jaar aangevuld met achttien (!) initiatieven. Smaakmakende voorstellingen, aanstekelijk theater, culinaire presentaties en sportieve bezigheden. Alle activiteiten binnen de stadsmuren van Zwolle. Een divers aanbod voor de bezoeker. De meeste belangstelling ging zaterdag uit naar Kunsten op Straat, het jaarlijks terugkerende Straattheater Festival. Ook zondag is er in de binnenstad van Zwolle nog van alles te doen. Het programma vind u HIER.

 

1_huni_2013-291.jpg 

 

 

 1_huni_2013-240.jpg

 

1_huni_2013-328.jpg 

 

Via Lees verder meer foto’s… 

Zwolle Unlimited vindt plaats op 30, 31 mei, 1 en 2 juni 2013. Ieder jaar is de organisatie opzoek naar initiatieven die zijn of haar activiteit willen presenteren tijdens het eerste weekeinde van juni. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen activiteit, zowel organisatorisch als financieel. Het succes zit hem in de gezamenlijke marketing met als bindende factor: de festivalkrant. 

Zwolle Unlimited, geïnspireerd door het succesvolle Edinburgh Festival, is een overkoepelende naam de alle festivals en evenementen in de eerste weekeinde van juni. Clusterevenement Zwolle Unlimited is door de Gemeente Zwolle aangemerkt als één van haar vijf kernevenementen. 

1_huni_2013-134.jpg

1_huni_2013-224.jpg

1_huni_2013-255.jpg 

straattheater-1.jpg

straattheater-5.jpg

straattheater-6.jpg

straattheater-26.jpg

straattheater-7.jpg

straattheater-8.jpg

straattheater-15.jpg

straattheater-16.jpg

straattheater-17.jpg

straattheater-20.jpg

straattheater-25.jpg 

 

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Ik snap er niks van,…. artikelen over cultuur leveren hier zo bitter weinig reacties op.
  Als er een poes vermist is, of men heeft een zwaan zien rondzwemmen met een vishaakje in z’n staart dan heb je hier zo 25 reacties.
  Maar wanneer de hele binnenstad bol staat van theater en muziek geven onze WLZ bezoekers niet veel respons.


  ⚠️ Meld

 2. Een geweldig leuk initiatief. Jammer inderdaad dat het zo waterkoud was. Anders was het overal veel drukker geweest.


  ⚠️ Meld

 3. Het straattheater was inderdaad weer erg leuk. De activiteiten bij het Vertelfestival en op het Ter Pelkwijkpark (wat was daar aan de hand?) waren een stuk minder druk.


  ⚠️ Meld

 4. Echt verschrikkelijk storend. Het is al heel veel jaren bekend dat er geen publiek is voor zoveel “cultuur “. Helaas gaat er ieder jaar een enorm kapitaal aan verloren…


  ⚠️ Meld

 5. Prachtige dingen gehoord en gezien! Zo hartverwarmend dat de kou me nauwelijks deerde! Volgend jaar meer mensen, dan wordt het vanzelf ook warmer!  ⚠️ Meld

 6. Ja, goede opmerking, er was zaterdag teveel. Want je wil ook nog wel even winkelen en de markt over. Ik heb heel even aan dat Ter Pelkwijkpark gedacht maar dat kwam door alle leuke dingen in het centrum al snel niet meer in beeld. Op het Grote Kerkplein was ’t het leukst met al die verschillende optredens.


  ⚠️ Meld

 7. @rd: hoezo kapitaal? Verklaar je nader? Beetje kort door de bocht deze uitspraak! Laat ik nou gisteren 2 leden van een theatergezelschap hebben gesproken, die alles ‘in eigen beheer’ doen, geen handen ophouden en alleen een vrijwillige bijdrage vragen ná de voorstelling. Dus wat nou kapitaal verloren. En wat was er nou storend aan? Dat er een paar vierkante meter minder ruimte voor jóu was om te lopen? Laat ik je 1 ding zeggen: de wereld draait niet om jou alleen! Om topic: ik heb een geweldige middag beleefd!


  ⚠️ Meld

 8. Er was veel te doen maar wat ongelofelijk onoverzichtelijk was de agenda van ZU. Opgemaakt door een DTP-er die zich compleet in Spielerei verloor.


  ⚠️ Meld

 9. Grootste teleurstelling was toch wel het Vertelfestival bij de gracht. Bleek dat je daar 5 euro per persoon moest betalen. De meeste mensen keerden dan ook weer om >:(


  ⚠️ Meld

 10. Ik hoorde ook veel om mij heen dat men niet op entreegelden had gerekend. Verder was het programmaoverzicht en het festival wat ‘rommelig’. Veelgehoorde opmerking was ook dat men niet wist wat er precies gaande was en waarom.


  ⚠️ Meld

Reageer