Anna van der Breggen wint Omloop IJsseldelta

Zwolle – De Hasseltse Anna van der Breggen heeft zaterdagmiddag de Omloop van de IJsseldelta op haar naam geschreven. De wielrenster kwam in Stadshagen solo over de streep. De nummer twee werd Vera Koedooder. Roxanne Knetemann greep de derde plaats. 

Lang moest ze er op wachten. Zowel op haar eerste overwinning van het seizoen, als op de zege in haar ‘thuiswedstrijd’ de Omloop van de IJsseldelta. Maar zaterdag is het Anna dan toch eindelijk gelukt om beide doelen te voltooien. Nadat ze vorig jaar tweede werd in de klassieker met start en finish in Zwolle, kwam Anna nu solo aan op de finishstreep. "Mooi dat ik hier nu win en vooral ook de manier waarop", vertelde ze na afloop. Het was dus een echte thuiswedstrijd voor Anna. "Dat houdt in dat je iedere weg waarover je gaat kent, dat je de meeste vrijwilligers die je onderweg tegenkomt kent, meer dan gemiddeld wordt aangemoedigd, je moeder aan de finish staat en je vader met gasten in de wedstrijd rondscheurt." Een bijzondere ervaring voor Anna.

Na een rustig begin van de wedstrijd opende Rabobank de koers. “Zij wisten op een mooi moment een waaier op te zetten, met als gevolg dat we overbleven met veel rensters van ons team, veel Rabo’s en Lucy Martin van Boels.” Anna’s ploeggenote Vera Koedooder plaatste halverwege de wedstrijd vervolgens een demarrage. “Toen bleven Vera en ik over met Iris Slappendel en Roxane Knetemann van Rabobank.”
 
Slappendel was in de finale het eerste slachtoffer van het snelle tempo in de kopgroep en de harde wind. Zij moest de andere drie laten gaan, waarna Anna met Vera de overtalsituatie voorin kon benutten. “Met nog tien kilometer gegaan kon ik een voorsprong nemen en zo op een heel mooie manier winnen. Dat is mede mogelijk gemaakt door het werk van mijn ploeggenoten.” Koedooder eindigde nog als tweede, Knetemann werd derde.
Artikel delen:

Reageer