Berkum wint Beltona Beloften Competitie

Zwolle – Het beloftenteam van Berkum heeft voor de tweede keer in drie jaar de hoofdprijs in de Beltona Beloften Competitie veroverd. In de eindstrijd van de finaledag waren de Zwollenaren met 2-0 te sterk voor CSV Apeldoorn, waardoor Berkum opnieuw winnaar werd van dit prestigieuze toernooi voor talentvolle jeugdspelers. 

Berkum begon de finaledag op het sportpark van Sparta Enschede in een poule met SC Enschede, Rigtersbleek en KZC ’08, maar omdat die laatste ploeg niet op kwam dagen speelden de Zwolse talenten maar twee poulewedstrijden. Daarin begon Berkum stroef maar naarmate het toernooi vorderde groeide het team. Berkum startte tegen Rigtersbleek met een 1-1 remise, waarbij de beide doelpunten uit een penalty werden gescoord. Ook in de tweede wedstrijd tegen SC Enschede was het nog matig en bleef het gelijk, 0-0, en dus waren er tegen Rigtersbleek strafschoppen nodig om tot een poulewinnaar te komen. Toen de stand in die serie op 18-18 (!) stond stopte Huib Veurink de 19e penalty en kon Berkum als poulewinnaar naar de kwarfinale, waarin Alcides de volgende tegenstander was.

In die wedstrijd was een soortgelijk beeld te zien: Berkum speelde in die fase nog matig, benutte de schaarse kansen niet maar gaf ook niets weg. Ook de kwartfinale eindigde daarmee in 0-0 en opnieuw volgde een strafschoppenserie. Daarin was een hoofdrol weggelegd voor Bram Muis die op fraaie wijze twee penalties stopte. Daarmee werd het 4-3 voor de Berkum-beloften, die in de halve finale tegen Oranje Nassau mochten aantreden. Berkum stond in die wedstrijd als een huis. De ploeg gaf geen kans weg en benutte er uit een veelheid aan kansen ‘slechts’ vier. Voor die productie waren de ‘3 K’s’ verantwoordelijk, namelijk Emiel Klomp, Ricardo Kuijer en Youp Kok, waarbij de laatste zelfs twee keer scoorde. Met een eindstand van 4-0 werd de finale tegen CSV Apeldoorn relatief makkelijk gehaald. 

In die eindstrijd nam Berkum binnen 12 minuten een 2-0 voorsprong door doelpunten van Steven van Woerkom en Youp Kok. Daar bleef het bij, mede omdat Berkum de wedstrijd volledig onder controle had en rustig kon uitspelen. Al met al werd Berkum, ook volgens de organisatie, verdiend winnaar van het toernooi. De trainer-coaches Rinke Borger en Reindert Reinders en teamleider Martin Kouwen en vele betrokken supporters kunnen met een trots gevoel op het Beltona-kampioenschap terugkijken. 
Met de fraaie Beltona Cup en een geldprijs van 700 euro zorgden ze voor een perfecte afsluiting van de Beltona Beloften Competitie 2012-2013! Het Beltona-team van Berkum bestond uit een mooie mix van jonge spelers uit de eerste en tweede selectie, met daarbij een flinke aanvulling van voetballers uit het A1-elftal en talenten uit het B1-team. Aan het toernooi kunnen spelers meedoen die jonger zijn dan 21 jaar, waarbij elk team nog een aantal dispensatiespelers kan opstellen die jonger dan 23 jaar zijn. Bij Berkum kwamen op deze finaledag de volgende spelers in actie: Bram Muis, Jason Huisman, Dirk Muis, Bram Pool, Steven van Woerkom, Dennis Snel, Dennis Horstman, Youp Kok, Emiel Klomp, Ricardo Kuijer, Timo ten Haar, Sam Borger, Huib Veurink, Steven Bax en Tom Kooke. Bij die laatste vier gaat het om 16-jarige B-junioren!
Artikel delen:

Reageer