#Voices wint 1e prijs op landelijk koorfestival

Zwolle – Zaterdag 1 juni heeft jeugdkoor #Voices de eerste prijs gewonnen op het Muziekfestival op Schiermonnikoog, dat wordt georganiseerd door de Organisatie Muziekverenigingen Friesland (OMF). Het koor, onder leiding van Carmen Hovestad, werd met een bijzonder hoge score van 88 punten eerste van de negen koren die meededen in categorie A: gospelkoren, kleine groepen, kinder- en jeugdkoren. Die score was meteen ook goed voor een tweede plek van alle 22 deelnemende koren, verdeeld over drie categorieën. Jeugdkoor #Voices maakt deel uit van Koorschool Konstantijn, dat valt onder Stichting de Vuurvogel.
De jury liet zich lovend uit over #Voices. Enkele uitspraken uit het juryrapport: ‘Mooie stemmen en prachtig van klank, een genot om naar te luisteren.’ ‘Het enthousiasme spat eraf.’ ‘Wat kunnen die meiden zingen!’ Dirigent Carmen Hovestad is trots op haar koor. ‘ Het is altijd spannend om te zingen voor zo’n groot publiek, maar de meiden kregen er juist vleugels van!’ Onlangs zong het koor in Zutphen, waar het deel uitmaakte van een mooi programma met onder andere ‘thuiskoor’ Backcorner Zutphen en het Utrechts (oud-)studentenkoor Dekoor. Ook daar maakte het jeugdkoor indruk en dat leidde ertoe dat #Voices is uitgenodigd te komen zingen op een grote korendag in De Doelen in Rotterdam in november 2013.

Met onder andere dit optreden in het vizier, is het koor nog op zoek naar nieuwe leden. Zoals ieder jaar stoppen er enkele leden, omdat ze bijvoorbeeld gaan studeren in een andere stad. Ben je geïnteresseerd? Kom dan dinsdag 11 juni van 17.45-18.45 op de open repetitie op het Meander College. Je bent dan van harte welkom om een kijkje te komen nemen en om mee te zingen!
Artikel delen:

Reageer