Zwolse Wijnfestival goed bezocht

Zwolle – Liefhebbers van wijn waren zondag op het Grote Kerkplein te vinden. Daar werd het Zwolse Wijnfestival georganiseerd. Het was druk en gezellig op het stadsplein, de terrasjes waren vol en er werd volop van de talloze wijnen geproefd. Een aangenaam zonnetje maakte het evenement compleet.

2_juni_2013-25-2.jpg 

Van lokale wijnventers tot wijnboeren uit Duitsland  Ze waren allemaal naar Zwolle gekomen voor het Zwolse Wijnfestival. Een wijntje proeven, je laten voorlichten over de druif, het proces, masterclasses volgen. Het kon allemaal op deze zondag. Op het Wijnfestival stonden verschillende wijnboeren. Organisator Arjan Broekman, uitbater van Het Wijnhuis, nodigde voor dit bijzondere wijnevenement kenners uit de hele wereld uit. “Het is een ongekend mooi festival waar wijnimporteurs en wijnboeren van alles kunnen vertellen over deze drank.”

 

 2_juni_2013-67.jpg

 

2_juni_2013-29.jpg

 

2_juni_2013-76.jpg

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Naast lokale en regionale bedrijven als Schuttelaar wijnen en Delicatessen Xanders Bazaar Wijnkopers Henri Bloem, Hotel Lumen en natuurlijk Het Wijnhuis waren ook bedrijven uit andere delen van Nederland én uit het buitenland aanwezig. Zo bemandde Miranda Beems (met Hongaarse wijnen), docente aan Nederlands wijnistituut, een tent. Evenals Ombrerosse met top Italiaanse wijnen. Het buitenland werd vertegenwoordigd door o.a. Gunter Leitzgen uit Bremm, Gloria Mathern uit de Nahe Ombrerosse de specialist op het gebied van Italiaanse wijnen en Casa da Silva uit Argentinië vertegenwoordigd door wines4all. Wie een glas wijn wil proefde mocht het glas mee naar huis worden nemen. 

2_juni_2013-47.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Hotel Lumen en Equipe, buiten de byzonderlijke gastvrijheid hebben ze ook nog verstand van wijn :D:D:D Parel voor Zwolle!


    ⚠️ Meld

Reageer