Vrienden van Thomas aan het woord

Zwolle – De Thomas a Kempis Stichting heeft drie vrienden uitgenodigd om een korte overweging uit te spreken tijdens de zomeravondontmoetingen. De avonden vinden plaats op 8 , 15 en 22 juni en beginnen om 20.30 uur, ze eindigen om 21.00 uur . Na afloop is er de gelegenheid om nog wat na te praten en koffie te drinken. De zomeravondontmoetingen vinden plaats bij de gedenksteen van Thomas a Kempis op de Agnietenberg.

De eerste vriendin die aan het woord komt op 8 juni is mevr. Reina van Oord-Husen, muzikale begeleiding is er van Katinka van Driezem op hobo. De tweede vriend die aan het woord komt is dhr. Frits David Zeiler, met muzikale begeleiding van Bep Pierik, zang. De derde vriend en schrijver die aan het woord komt is dhr. Jacques Koekkoek. Zij vertellen waarom zij juist vriend of vriendin zijn met Thomas, waarin wijkt juist Thomas af van alle andere vrienden. De ontmoetingen zijn in de buitenlucht, in de prachtige natuur op en rond Bergklooster.


Naast de zomeravondontmoetingen vindt de traditionele tweejaarlijkse Thomas a Kempis lezing plaats in het najaar. Dit keer in het jubileumjaar. De Stichting Thomas a Kempis bestaat 25 jaar en is bijzonder verheugd met de spreker. Hoogleraar Frits van Oostrom, bekend vanwege zijn geweldige kennis van de Middeleeuwen en vele publicaties, heeft toegezegd te willen en kunnen komen. Een spreker passend bij het jubileumjaar!

Artikel delen:

Reageer