Staatssecretaris spreekt bij Trias Jeugdhulp

Zwolle – Onder de titel ‘Elk einde kent een nieuw begin’ houdt Trias Jeugdhulp woensdagmiddag 5 juni (start 15.00 uur) een symposium over de transformatie en transitie van de jeugdzorg in Eventcenter Equipe. 

     

De voorbereidingen op de stelselwijziging van de Nederlandse jeugdzorg zijn in volle gang. Tijdens het symposium delen staatssecretaris Martin van Rijn (VWS), hoogleraar maatschappelijke zorg Judith Wolf (Nijmegen) en Rutger Jan van der Gaag (hoogleraar klinische kinder- en jeugdpsychiatrie / voorzitter artsenorganisatie KNMG), hun kijk op de transformatie en transitie van de jeugdzorg; wat zijn aandachtspunten en waar liggen kansen. Tussen de sprekers door zijn er filmpjes te zien waarin een jongere in de pleegzorg, een ervaren pleegouder en moeder van een kind in de jeugdhulpverlening hun visie op de jeugdzorg nu en voor de toekomst delen.

* Trias Jeugdhulp biedt met hulp bij opgroeien en opvoeden in Overijssel. Wij bieden onze hulp bij voorkeur thuis, of in de directe omgeving van de cliënt. De cliënt heeft altijd zeggenschap  en regie over de aanpak. Jaarlijks maken bijna 2000 kinderen, jongeren tot 27 jaar en opvoeders gebruik van advies en praktische ondersteuning of intensievere vormen van behandeling. Trias Jeugdhulp werkt actief samen met andere partijen en is onder meer partner in het 1000-jongerenplan; begeleiding bij het vinden van een baan, opleiding en een stabiele woon- en leefsituatie.www.triasjeugdhulp.nl .

Artikel delen:

Reageer