Diederik Boer mogelijk naar Roda JC

Zwolle – De geruchten worden steeds sterker dat de keeper van PEC Zwolle, Diederik Boer naar Roda JC vertrekt. Boer heeft nog een eenjarig contract in Zwolle.

Boer, die al 12 jaar onder contract staat bij PEC Zwolle, zou mogelijk deze maandag al naar Kerkrade vertrekken. Roda JC versterkte zich de afgelopen week al met de RKC spelers Ard van Peppen en Guy Ramos. Daarnaast gaan er geruchten dat Vfl Wolfsburg een spits en een verdediger bij PEC Zwolle aangeboden heeft. Na het huren van smaakmaker Mateusz Klich spelen er dan drie spelers van de Duitse bundesliga club in Zwolle. PEC Zwolle was niet voor commentaar bereikbaar.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Op dit moment is Roda zeker geen stap hogerop. Als ik hem was zou ik tenminste wachten op Twente. Liever nog gewoon in Zwolle blijven natuurlijk.


  ⚠️ Meld

 2. Huh? Ik herinner me een interview met Boer in de Voetbal International een aantal weken geleden… Hij was eigenlijk niet van plan om Zwolle ook nog maar in te ruilen. Want wat had hij er aan om naar een club als NEC of Heracles over te stappen, nu Zwolle eigenlijk niet onder doet voor dit soort ploegen? Stel dat er ooit nog een aanbieding van een top 3 club zou komen, zou hij er wel over willen nadenken.. Maar Roda? Like wtf?


  ⚠️ Meld

 3. Roda is een concurent van Zwolle, het zou wel heel dom zijn om je concurent te versterken met een van de beste keepers van de Eredivisie.


  ⚠️ Meld

 4. Diederik is een goede keeper, maar wel met een volgend jaar aflopend contract. Dan is nu verkopen helemaal niet slecht. En als Zwolle hem betrekt in een ruil met Wiljan Pluim zie ik wel degelijk toegevoegde waarde.


  ⚠️ Meld

 5. Is dit net weer zo’n bericht als van vorige week “Klich behouden voor PEC Zwolle” wat ook nog steeds niet officieel bevestigd is door de club PEC als door de supporterssite van PEC.
  Graag alleen berichten als het officieel bevestigd is, anders gaat het hier wel heel erg op RTL Boulevard lijken.  ⚠️ Meld

 6. Ja Mike70, als PEC niet wil of kan reageren krijg je dit soort verhalen. PEC zelf loopt altijd achteraan in de rij als het om de eigen berichtgeving gaat, dat is me al jaren opgevallen. Daar moet je het dus niet van hebben. Sites als Voetbalprimeur, VI of Weblog Zwolle zijn veel actueler.


  ⚠️ Meld

 7. Boer is natuurlijk een goede keeper. Ik ben er daarom ook niet bang voor, dat mocht hij vertrekken, er wel weer een andere goede doelman zal worden aangetrokken,het blijft wel de basis van je elftal. PEC heeft altijd goede doelmannen gehad. ( behalve het lek van PEC dan).


  ⚠️ Meld

 8. Het gerucht wordt door Nijkamp alweer ontkent, hoe verrassend…
  Roda heeft zich niet eens gemeld.

  Nou, wat is het volgende gerucht?


  ⚠️ Meld

 9. Dat Boer naar Roda gaat lijkt me net zo waarschijnlijk als dat de Paus bekend gaat maken dat hij protestant gaat worden. Voor Roda is Boer een interessante speler, daar niet van, maar Boer heeft helemaal niets aan deze stap.

  @ vakkie19

  Dat de club niet voorop loopt met dergelijke berichten is niet meer dan logisch. De club kan pas zaken naar buiten brengen als handtekeningen zijn gezet en het daarmee officieel is. Voor geruchten moet je op andere sites zijn.


  ⚠️ Meld

 10. Sommigen hier doen wel een beetje krampachtig, er staat toch duidelijk geruchten! Heel vaak blijken die waar te zijn. En inderdaad, PEC is niet sterk met het tijdig bekendmaken van dit soort transfers. Dat Boer weg zou gaan is jammer, maar goed voor de kas van PEC. Je kan er nu nog iets voor vangen. Slim zelfs! Dat biedt dan weer kansen voor een mooie aankoop die naar Zwolle kan komen.


  ⚠️ Meld

 11. Ook soccernews.nl voedt gerucht:

  Roda JC Kerkrade lijkt zich een dezer dagen te versterken met PEC Zwolle-doelman Diederik Boer. De Zwolse goalie heeft nog een eenjarig contract in de hoofdstad van Overijssel, waardoor de kans aanwezig is dat Boer de club zal verlaten.

  Boer, die al twaalf jaar onder contract staat bij PEC Zwolle, zou mogelijk deze maandag al een gesprek hebben in Kerkrade. Technisch directeur van de Zwollenaren, Gerard Nijkamp, ontkent nog altijd dat er contact is geweest tussen Roda en Boer. “Roda heeft zich niet bij ons gemeld”, aldus Nijkamp.

  Roda JC versterkte zich de afgelopen week al met RKC Waalwijk-verdedigers Ard van Peppen en Guy Ramos. Boer kan de derde aankoop worden van de Limburgers, die zich onlangs ternauwernood handhaafden in de Eredivisie.

  Lees verder: http://www.soccernews.nl/news/198561/PEC_Zwolle-doelman_op_weg_naar_Roda_JC#ixzz2V9yWfLeK


  ⚠️ Meld

 12. Ik hoorde laatst op Radio Oost wat voetballuitjes praten over de aan- en verkopen van de vier eredivisieclubs in Overijssel. Alle balletjes die daar werden opgeworpen komen nu een voor een in de pers terecht.:)
  Lijkt me stug dat Boer de club waar hij thuis is, gaat verlaten voor een club die hem niet meer prestige zal geven. We zullen zien. Wel een spannende tijd in voetballand met al dat gespeculeer over transfers.


  ⚠️ Meld

 13. Die zgn voetbalkenners op radio Oost hebben er helemaal geen verstand. Vooral die Theo Vonk kletst maar wat. Hij probeert zichzelf en zijn zoon telkens in de etalage te zetten. Er zit echter geen club op jullie te wachten.


  ⚠️ Meld

 14. Ik heb de namen van die lui niet onthouden. Kan best dat die Vonk erbij was. Het klonk in ieder geval wel alsof ze er verstand van hadden, maar zo klinken mannen die over voetbal praten altijd.;D


  ⚠️ Meld

 15. In de uitzending van Binnenkant Paal (zo heet dat programma) op RTV Oost is inderdaad iets gesuggereerd aangaande Boer, maar dat had zeker geen betrekking op een club als Roda. Je kan van die mensen zeggen wat je wilt, maar ze blijken het daar opvallend vaak bij het rechte eind te hebben. Verder hebben ze natuurlijk hun mening waar je het wel of niet eens mee kunt zijn, maar daar hoef je verder niet van in de war te raken.
  Dat Theo Vonk zichzelf in de etalage zou zetten is natuurlijk onzin, daar is hij al te oud voor.


  ⚠️ Meld

 16. Als Boer vertrekt, mist PEC daar niet veel aan, het is een modale eredivisiekeeper, mooi als PEC daar nog wat geld voor kan pakken en wellicht kan PEC in de Jupiler League of in de regio ergens nog een talentvolle keeper oppikken voor weinig.


  ⚠️ Meld

 17. PEC hanteert toch het beleid dat spelers met een contract dat volgend jaar afloopt en waar PEC mee door wil, gevraagd wordt bij te tekenen en anders verkocht kunnen/mogen worden?

  Vanuit dat beleid zou een eventueel vertrek van Boer dus impliceren dat hij niet bij wil tekenen of dat PEC niet met hem door wil? Ik heb geen idee of PEC in gesprek is met Boer over een verlenging. Tot nog toe allemaal roddels in het ‘silly season’ als je het mij vraagt (term uit de Formule 1, maar past ook wel bij de transferperiode van het voetbal)

  Ben het trouwens oneens met de mening van ‘Stadshagenees’ dat PEC niet veel mist aan Boer. Hij heeft PEC afgelopen seizoen een paar keer goed op de been gehouden met zijn reddingen en kan nog prima van toegevoegde waarde zijn komend seizoen!


  ⚠️ Meld

Reageer