Zwolle verwelkomt VNG congres

Zwolle – Dinsdag 4 en 5 juni 2013 vindt het VNG-congres plaats in de IJsselhallen te Zwolle. Dit landelijke congres van bestuurlijk Nederland is een jaarlijkse happening. Zo’n 2.500 congresdeelnemers zullen de stad en regio bezoeken en deelnemen aan plenaire sessies, excursies en deelcongressen. Op de dinsdagavond worden in de binnenstad de borrel en feestavond georganiseerd voor de burgemeesters, wethouders en ambtenaars.

 

Het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten vindt dit jaar plaats in Zwolle. Een stad die door zijn compactheid en veelzijdige mogelijkheden zeer geschikt is voor congressen en andere zakelijke evenementen. De stad biedt eveneens veel interessante mogelijkheden voor excursies onder andere naar het nieuw geopende Museum de Fundatie, binnenkort de prachtig nieuwe boekhandel Waanders in de Broerenkerk en de Hanzelijn, die de stad razendsnel bereikbaar maakt.

Beste presterende economische regio

Dat de Regio Zwolle landelijk de best presterende regio van Nederland is maakt een bezoek wellicht extra interessant. Het aantrekken van grote bedrijven zoals Ikea en het nieuwe Van der Valk hotel draagt eveneens bij aan die economische positiviteit. 

 

Programma 
Het congres speelt zich grotendeels in de IJsselhallen af, te beginnen met een plenair gedeelte op dinsdagochtend 4 juni. Sprekers zijn onder anderen vicepremier Lodewijk Asscher, bestuursvoorzitter Marjanne Sint van Isala en Wiebe Draijer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). Voor het middagprogramma kunnen de deelnemers kiezen voor een deelcongres of een van de twintig excursies in Zwolle en wijde omgeving. Aan het einde van de middag treffen alle congresgangers elkaar weer op het Broerenkerkplein voor een ontvangst. Waarna het avondprogramma voortgezet wordt in theater De Spiegel, met eten, drinken en een feestavond met optredens. Dag twee staat in het teken van de ledenvergadering van de VNG, wederom in de IJsselhallen. De gastvrije ondernemers van de binnenstad zorgen deze dagen voor een extra culinair tintje. 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ah, een leuk uitje voor de ambtenaren. Zal de belastingbetaler ongetwijfeld weer voor op moeten draaien, maar een paar ton bovenop die 6 miljard kan er ook nog wel vanaf!


    ⚠️ Meld

Reageer