Handbaldames verliezen bekerfinale

Zwolle – Zaterdag 1 juni 2013 was de laatste wedstrijd van het bekertoernooi aan de beurt. De finale werd gespeeld door Zwolle tegen Overwetering. De dames van Zwolle hadden al een tijdje niet meer optimaal getraind, maar waren gebrand om te winnen.

De wedstrijd was begonnen en Zwolle mocht de bal uitnemen. De dames liepen tegen de offensieve verdediging van Overwetering op en wisten niet goed wat ze hiermee aan moesten. Dit resulteerde er uiteindelijk in, dat Zwolle in de eerste paar minuten al flinke schoten om de oren kreeg. Na een aantal minuten gespeeld te hebben stond de stand op 4 – 0 voor Overwetering. Iets moest anders bij Zwolle, dat was wel duidelijk. Zwolle wist niet in hun spel te komen en er werden fouten gemaakt waar Overwetering van wist te profiteren. Overwetering verdedigde harder en offensief waar Zwolle de eerste helft geen raad mee wist. De stand na de eerste helft 9 – 3 in het voordeel van Overwetering.

Na de break kwamen de Zwolse dames het veld op, om de grote inhaal slag te maken.  De verdediging stond sterker en bij de aanvallen namen de dames meer tijd om hun spel op te zetten. Overwetering maakte erg veel overtredingen waardoor Zwolle veel tijd in overtal wist te spelen. Hier haalden ze helaas geen voordeel mee en was de stand tijdens de helft van de tweede helft  18 – 7 in het voordeel van Overwetering.

De laatste paar minuten moesten gespeeld worden en Zwolle moest helaas toe geven dat Overwetering deze wedstrijd sterker begonnen was en het spel op een hoger tempo wist uit te spelen.  Zwolle heeft helaas verloren met een stand van 21 – 12.

Zwolle heeft een succesvol seizoen achter de rug. Gepromoveerd naar de 1e klasse en na 17 jaar eindelijk weer eens in de finale van het beker toernooi gestaan.

De scheidsrechters sloten de wedstrijd op een mooie manier af:
Zwolle, wat waren jullie sportief en speelden jullie eerlijk, Overwetering Gefeliciteerd!

Doelpunten: Nienke Reumer: 4 , Miranda Oost: 2 , Dyonne Kiezebrink: 2, Valasia Englezos: 1, Jessica Tesselaar: 1, Esmeralda Rigter: 2.

Artikel delen: