Kroontje van Zwolle voor Kampen

Zwolle – De gemeente Kampen heeft van de gemeente Zwolle een kroontje gekregen in het kader van de Kroontjesestafette. Door middel van de estafette kunnen werkgevers hun waardering uitspreken over de manier waarop organisaties duurzame inzetbaarheid vormgeven.

 

Het Nationale Inzetbaarheidsplan, een initiatief van de Stichting Kroon Op Het Werk, TNO Innovations For Life en Werk Van Nu, heeft een prijs in het leven geroepen: de Kroontjesestafette. In het kader van het Nationaal Inzetbaarheidsplan kunnen werkgevers het kroontje aan elkaar doorgeven en op die manier hun waardering uitspreken over de wijze waarop organisaties duurzame inzetbaarheid  vormgeven. De gemeente Zwolle kreeg het estafettekroontje van Hemmink BV, omdat de gemeente Zwolle ‘heeft laten zien extra inspanningen te verrichten op het gebied van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid of (re)integratie van arbeidsgehandicapten’ en omdat Hemmink net als Zwolle gecertificeerd is als Investor In People. Hemmink feliciteerde Zwolle daarbij met de verkiezing tot Beste Werkgever non-profit 2010. In 2010 is Hemmink zelf geëindigd bij de beste vijf bedrijven van Nederland voor de Kroon op het Werk prijs en kreeg de estafettekroon als waardering voor goed werkgeverschap met name op het gebied van duurzame inzetbaarheid van haar werknemers.

Vitaliteit

 

De gemeente Zwolle heeft het kroontje nu zelf doorgegeven aan de gemeente Kampen. Kampen voert een actief personeelsbeleid waarin de vitaliteit van de werknemer een belangrijk aandachtspunt vormt. De gemeente Kampen voert onder andere een geïntegreerd medewerkerstevredenheidsonderzoek/preventief medisch onderzoek uit en een actief Arbobeleid, dat zich ondermeer uit in de inzet en betrokkenheid van preventiemedewerkers per organisatieonderdeel. Daarnaast zet de gemeente Kampen in op competentiemanagement en heeft Kampen een actief loopbaanbeleid. Dit alles resulteert in een ziekteverzuim van minder dan 4 procent in de afgelopen jaren.

 

De gemeente Kampen is bovendien net als de gemeente Zwolle gecertificeerd als lnvestor In People. 

Artikel delen:

Reageer