Deltion verzorgt lunch voor koningspaar

Zwolle – Op 19 juni bezoeken koning Willem-Alexander en koningin Máxima de provincie Flevoland en Overijssel. Het Deltion College is als enige school gevraagd om tijdens het bezoek in zowel Ens als in ‘s Heerenbroek de lunch voor het koningspaar en de genodigden te verzorgen.

In totaal bereiden en serveren 50 studenten van de Horeca Vakopleidingen, de Hotelschool en de opleiding Luchtvaartdienstverlener van Deltion de koninklijke lunch. De eerste-, tweede-, en derdejaars studenten zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Op maandag 3 juni hebben de studenten de eerste instructies gehad over kleding, houding en uitstraling. “Ik vind het fantastisch dat wij hiervoor gevraagd zijn. We gaan ons uiterste best doen om er iets geweldigs van te maken”, vertelt horecastudent, Josien Deuten, enthousiast.
De studenten worden in dit traject begeleid door docent Horeca Vakopleidingen, Eugene Piron. Net als zijn studenten heeft Piron 33 jaar geleden als horecastudent de lunch voor prinses Beatrix en prins Claus mogen verzorgen toen zij koningin werd. De leraar studeerde toen aan de Middelbare Hotelschool in Groningen. De lunch met diverse streekproducten is vorige week samengesteld. In de praktijkkeuken van Deltion wordt op dinsdag 18 juni de lunch voorbereid.

Artikel delen:

Reageer