Theatersportkampioen in de Enk

Zwolle – Op vrijdagavond 14 juni a.s. daagt de Zwolse theatersportgroep Excuses voor het Ongemak het team van Aangeschoten Wild uit Apeldoorn uit tot het spelen van een spannende theatersportwedstrijd. De Zwolse groep die afgelopen april nog het Zwols Theatersport Toernooi 2013 op haar naam schreef, is vast van plan ook deze laatste wedstrijd van het seizoen te winnen. Deze ongetwijfeld vermakelijke wedstrijd start om 19.45 uur en vindt plaats in Wijkcentrum de Enk in het Zwolse Assendorp.

Theatersport is improvisatietoneel in wedstrijdvorm. Twee teams van vier spelers spelen met behulp van suggesties uit het publiek ter plekke verzonnen korte scènes. Dit levert ontroerende, muzikale, spannende of gewoonweg hilarische momenten op. Nadat een team een scène heeft gespeeld, beoordelen de strenge doch rechtvaardige rechters die op inhoud, techniek en amusement. Ook het publiek wordt hierbij niet vergeten. Zij kunnen de spelers aanmoedigen door het gooien van rozen op het toneel en uiteindelijk beoordelen zij ook de ‘objectieve’ kritiek van de rechters.


De twee teams, aangevuld met de muzikale ondersteuning van een kei van een impro-pianist en een dolenthousiaste presentator, leveren alle ingrediënten voor een fantastische theatrale vrijdagavond. Wijkcentrum de Enk is gevestigd aan de Enkstraat 67. De zaal is open vanaf 19.30 uur en iedereen kan gratis komen genieten.

Artikel delen: