De juiste stand dankzij nieuwe scoreborden

Zwolle – Elke week ontmoeten de leden van de Zwolse biljartvereniging De Terp elkaar voor een potje biljart. Sinds kort kunnen ze dankzij een gulle bijdrage van stichting De Gasthuizen de score bijhouden op een van de twee nieuwe elektronische scoreborden. “De oude scoreborden lieten ons geregeld in de steek; er werden bijvoorbeeld punten overgeslagen. Met de nieuwe scoreborden komen we ook bij bezoekende verenigingen goed voor de dag”, aldus Carel Dreuning, secretaris van de biljartvereniging.

biljartvereniging_de_terp.jpg 

“Dankzij De Gasthuizen kunnen we de score weer goed bijhouden”,
aldus Carel Dreuning, secretaris van biljartvereniging De Terp.
Foto: Eva Posthuma
 

Biljartvereniging De Terp is onderdeel van WijZ, de Zwolse stichting die zich inzet voor het welzijn van ouderen. Op De Terp, aan de Radewijnstraat in de wijk Dieze, worden de twee biljarttafels elke maandag- en woensdagmiddag bezet door de heren van de biljartvereniging. “Dames zijn welkom, maar die haken vaak al snel af tussen alle mannen”, vertelt Dreuning. “We hebben 32 leden en ons oudste lid is 89 jaar. Hij is elke maandag- en woensdagmiddag van de partij en is zelfs een van de betere spelers. De twee biljarttafels zijn precies voldoende om iedereen te laten spelen.”

De Terp ontvangt geregeld bezoek van vergelijkbare biljartverenigingen uit omringende plaatsen zoals Kampen en Lemelerveld. “Het gaat ons meer om de sociale contacten en de gezelligheid dan om het spel. Maar als vereniging wil je ook professioneel overkomen. Nieuwe elektronische scoreborden waren dan ook zeer welkom. Als vereniging hebben we daar geen financiële middelen voor. We hebben begin mei ons 40-jarig jubileum gevierd, daar hebben de leden jaren voor gespaard. Zodoende konden we een receptie met koud en warm buffet aanbieden. We hebben eerst gekeken of we het bedrag voor nieuwe scoreborden zelf op konden hoesten, maar dat zou een te grote belasting worden voor de leden, die ook al contributie betalen.”

“Toen duidelijk was dat we de financiering niet zelf van de grond kregen, hebben we via internet een aanvraag bij De Gasthuizen ingediend. Fantastisch dat we zo alsnog nieuwe scoreborden aan konden schaffen.”

De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:

Reageer