Zwolle wint Beste Veteraneninitiatief van NL

Zwolle – Het initiatief van Stichting Oud Militairen Zwolle werd woensdagmorgen in het stadhuis van Zwolle gekozen tot Beste Veteraneninitiatief van Nederland. Een vakjury bestaande uit veteranen en niet-veteranen nomineerde uit de ruim veertig inzendingen drie projecten die ieder op hun eigen manier bijdragen aan het vergroten van erkenning en waardering voor Nederlandse veteranen in de samenleving. Zwolle kreeg de meeste stemmen en kan daardoor in oktober op de Blijmarkt een "Cultureel Meetingpoint" realiseren. De prijs werd uitgereikt door de bekende pianist Tony Eyk.

 

05-06-2013_nederlandse_veteranendag_03.jpg

Een trotse Ted Hielckert

 

In totaal hebben meer dan 2200 mensen gestemd. De drie Veteraneninitiatieven zijn: Stichting Oud Militairen Zwolle, Veteranen Gemeente Dronten en de gemeente Hoorn. Het Zwolse plan ontvangt een geldprijs van 2500 euro te besteden aan het initiatief. Stichting Oud Militairen Zwolle en theater Odeon kunnen door de winst een “Cultureel Meetingpoint” waar iedereen kennis kan maken met en informatie kan krijgen over de Nederlandse veteranen realiseren. De Blijmarkt in hartje Zwolle wordt dan in oktober de ontmoetingplek voor Veteranen, hun gezin en de Zwolse samenleving. Er zijn niet alleen activiteiten op het plein, maar ook in Theater Odeon, filmhuis Fraterhuis en museum De Fundatie.

  

05-06-2013_nederlandse_veteranendag_01.jpg 

 

05-06-2013_nederlandse_veteranendag_02.jpg 

Alle deelnemers van het Beste Veteraneninitiatief werden verder uitgenodigd in de Ridderzaal tijdens Veteranendag op 29 juni. Daar zijn onder anderen koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte aanwezig. Meer over de initiatieven is te lezen op:www.veteranendag.nl/veteraneninitiatief. Naast de bekendmaking van het Beste Veteraneninitiatief van Nederland presenteerde de Stichting Nederlandse Veteranendag alle nieuwtjes rondom het programma op 29 juni te Den Haag. Veteranendag is dit jaar extra speciaal doordat koning Willem-Alexander voor het eerst als koning het defilé afneemt.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.