Verkeersmaatregelen wegens Halve Marathon

Zwolle – Zaterdag 8 juni vindt voor de dertiende keer de Halve Marathon in Zwolle plaats.  De lopers vertrekken vanuit Hanzeland en lopen vandaaruit door de binnenstad en omgeving. Het gebied binnen het parcours is ‘s avonds van ongeveer 18.00 tot en met 24.00 uur afgesloten voor al het verkeer. 

 

Het gebied dat is afgesloten, wordt omsloten door de volgende wegen en straten: Nieuwe Havenbrug – Kamperpoortenbrug – Pannekoekendijk – Schuttevaerkade, Burgemeester Drijbersingel – Diezerkade – Brink – Bagijnesingel – Hanekamp – Wipstrikkerallee – Leo Majorlaan – Weteringbrug – Wethouder Alferinkweg – Luttenbergstraat – Schuurmanstraat – Kerkbrugje – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Gasthuisplein – Nieuwe Markt – Sassenstraat. Bewoners binnen het genoemde gebied die tijdens de afsluiting hun auto nodig hebben, wordt dringend verzocht vroegtijdig hun auto buiten het afgesloten gebied te parkeren.

Omleiding op borden aangegeven

De afzetting van het parcours begint om 16.30 uur en heeft waarschijnlijk enige verkeershinder tot gevolg. Vanaf 18.00 uur is het parcours afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt waar nodig omgeleid. De omleidingsroute wordt op borden en tekstkarren aangegeven. 

 

De wijk Wipstrik is tijdens de Halve Marathon bereikbaar via Ceintuurbaan – Tesselschadestraat.

 

Stremmingen tijdens start Halve Marathon

De 4 mijl start om 19.15 uur en de halve marathon om 20.15 uur aan Koggelaan aan de achterzijde van het NS-station (Hanzeland). Tijdens het opstellen en starten zijn de Koggelaan en Hanzelaan afgesloten voor verkeer. Bezoekers aan de parkeergarages Lubeck en Pas de Deux in Hanzeland moeten daarom rekening houden met stremmingen tussen 19.00 en 20.30 uur. Voor deelnemers aan de marathon heeft de organisatie geregeld dat zij kunnen parkeren bij Hogeschool Windesheim. 

 

 

Het parcours loopt via de Van Karnebeekstraat – Burgemeester van Roijensingel – Wilhelminasingel naar de binnenstad. Daarom wordt het verkeer aan de voorzijde van het NS-station tussen 19.00 en 20.30 uur geregeld door verkeersregelaars.

 

Ook het verkeer op de Burgemeester van Roijensingel – Groot Wezenland – Van Karnebeekstraat is vanwege de start van de 4 mijl en de halve marathon om 19.15 en 20.15 uur gedurende circa 20 minuten gestremd. Weggebruikers en in het bijzonder bezoekers van de Isala Klinieken, locatie De Weezenlanden moeten rekening houden met oponthoud.

 

Ziekenhuis De Weezenlanden blijft bereikbaar

Isala Klinieken, locatie De Weezenlanden blijft tijdens de halve marathon bereikbaar via een omleidingsroute. De rijroute van en naar het ziekenhuis wordt aangegeven op de omleidingsborden met nummer 2. 

 

De rijroute vanuit Wijthmen – Wijhe loopt via Oldeneelallee – Marsweg – Hortensiastraat – Oosterlaan – Stationsweg – Burgemeester van Roijensingel – Groot Wezenland en omgekeerd. Isala Klinieken, locatie Sophia blijft bereikbaar via de Ceintuurbaan.

 

Verkeer komend vanaf de A28 afrit 18 (Zwolle Zuid) kan omrijden via Nieuwe Veerallee, Willemskade – Westerlaan – Stationsweg – Burgemeester van Roijensingel – Groot Wezenland. 

 

Verkeer komend vanaf A28 wordt aangeraden afrit 18 (Zwolle Zuid) te nemen in plaats van afrit 19 (Zwolle Centrum) in verband met werkzaamheden aan de Katerdijk.

 

Omleiding busverkeer

De stads- en streekbuslijnen van Syntus en Connexxion met bestemming ziekenhuis De Weezenlanden en binnenstad rijden een aangepaste route. Het blijft mogelijk om in- en uit te stappen ter hoogte van het ziekenhuis aan de kant van woonwijk Assendorp. De bussen rijden via de Assendorperstraat. Vanwege de afsluiting van de Eekwal stoppen de bussen richting de binnenstad bij Emmawijk in plaats van op de Eekwal. 

 

Meer informatie

Voor meer info kijk op:

www.halvemarathonzwolle.nl

www.zwolle.nl/bereikbaarheid

www.syntusoverijssel.nl 

www.connexxion.nl

www.isala.nl

www.zwolle.nl/katerdijk

Artikel delen:
Reactie 1
  1. >:( ga ergens in een weiland lopen hollen a.u.b. de stad is van ons allemaal, niet van sport gekken en sponsoren… straks kunnen we weer niet bij het station of zo door al die blokkades… om met die hekken, weg met die sport gekken…>:(


    ⚠️ Meld

Reageer