400 muzikanten op bezoek in Zwolse binnenstad

Zwolle – Ruim 400 muzikanten zullen op zaterdag 15 juni de binnenstad van Zwolle bevolken. De Zwolse Stroatklinkers ontvangen die dag ca. 18 orkesten/ groepen voor het "22e Klinkerfestival". Het muzikaal genootschap de Stroatklinkers, ontstaan tegen de achter­grond van het carnaval breidde de activiteiten de laatste jaren aan­zienlijk uit. Zo is het orkest steeds minder actief tijdens het carnavalsseizoen, maar luistert het talrijke manifestaties in binnen – en buitenland gedurende het gehele jaar op.Daardoor zijn talrijke contacten ontstaan met collega kapellen en zestien van die (dweil)orkesten zullen 15 juni deelnemen aan het "22e Klinkerfestival".

De diverse groepen (o.a. kapellen, junior showband, mannenkoor, shantykoor,  gemend koor en percussiegroep), welke afkomstig zijn uit diverse plaatsen van Nederland en uiteraard Zwolle zwerven de hele middag door de straten en pleinen van de Zwolse binnenstad en bezoeken tegelijkertijd diverse cafés en bars. In de binnenstad zullen vanaf 13.00 uur tot rond 17.00 uur, de diverse bands hun klanken laten horen. Een programmaboekje met speelschema zal op deze dag gratis verkrijgbaar zijn. Voor meer informatie kan men kijken op het internet  www.klinkerfestival.nl, hierop zijn ook foto’s van de voorgaande jaren te zien.

Het festivalterrein voor 2013 is wederom het Grote Kerkplein te Zwolle, hier zal de opening om 13.00 uur plaats vinden op een groot podium zo dat iedereen alles goed kan zien. Gedurende de gehele middag zullen hier ook diverse dweilorkesten optreden, afgewisseld door een Streetdance demonstratie van Diff dansmasters en het optreden van één van de vele orkesten. Om precies 17.00 uur begint de ”Grote Finale” op het Grote Kerkplein waaraan alle 400 muzikanten zullen deelnemen, dit alles zal duren tot c.a. 19.00 uur. Sfeer en gezelligheid zullen op 15 juni de boventoon voeren tijdens het festival en de ervaring leert dat vele duizenden bezoekers op het evenement zullen afkomen. Uiteraard is de  toegang geheel gratis.

Artikel delen:

Reageer