College kiest voor twee nieuwe zwembaden

Het college van Burgemeester & Wethouders van Zwolle heeft besloten om de gemeenteraad voor te stellen twee nieuwe zwembaden te bouwen in Zwolle. Eén zwembad op de Vrolijkheid en een tweede bad in samenwerking met Windesheim op de campus. De huidige twee overdekte baden zullen verdwijnen. Verschillende locaties in Zwolle zijn bekeken als mogelijke plek voor het nieuwe hoofdbad. De volgende criteria hebben bij de afweging een rol gespeeld: de bereikbaarheid per fiets, auto en openbaar vervoer; de spreiding over de stad van de twee nieuwe baden; de samenwerkingsmogelijkheden met onderwijsinstellingen; de samenwerkingsmogelijkheden met andere sport- gezondheids- en vrijetijdsvoorzieningen; de beschikbaarheid en eigendom van grond; de bestemming van de locaties en de proceduretijd die nodig is om een zwembad snel te kunnen realiseren.

Wethouder J. Cnossen en Dhr H.Dijkstra

Vanmiddag werd op het gemeentehuis een intentieverklaring getekent door Wethouder Janco Cnossen en Dhr H.Dijkstra vice-voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim. Het is de bedoeling dat op de Campus twee baden komen voor theraphiezwemmen, instructiezwemmen,schoolzwemmen en doelgroepzwemmen. Op de Vrolijkheid komen meerdere baden , 1 wedstrijdbad van 20 bij 25 meter een wedstrijdbad van 15 bij 25 meter en een instructiebassin van 10 bij 20 meter, verder komt er nog een recreatiebassin deze is 20 bij 25 meter. Als alles volgens plan gaat dan zijn in 2010 de zwembaden klaar  , de kosten worden geraamd op 25 miljoen euro.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Kosten zijn geraamd op 25 miljoen, maar het kan iets oplopen. Op zich geen probleem nu de gemeente Zwolle zelf de stijging van de OZB mag bepalen. Gelukkig woon ik niet in de gemeente Zwolle.
  😛 😛


  ⚠️ Meld

 2. Goed plan! ;D
  Niet dat er naar geluisterd wordt, maar toch……….
  pfew – das weer 25 miljoen kuddootjes uitgedeeld.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.