Samenwerking WijZ en De Kern krijgt gestalte

Zwolle – Woensdag is de intentieovereenkomst ondertekend door Hans Bonten, namens De Kern en Dimence, en Ben Vinke, directeur van WijZ. In de intentieovereenkomst wordt gesproken over de wens om te fuseren met ingang van 1 januari 2014.

 

kernwijz.jpg 

 

De afgelopen maanden hebben De Kern en WijZ met elkaar gesproken over maatschappelijke dienstverlening en welzijn in Zwolle. In korte tijd bleek dat beide organisaties veel overeenstemming hebben in de manier waarop zij tegen de samenleving aankijken. De Kern en WijZ richten zich samen op een toekomst waarin kwetsbare mensen steeds meer een beroep op hen zullen doen.  Het belang van het versterken van de eigen kracht en de inzet van vrijwilligers wordt daarom steeds groter.

Door de voorgenomen fusie ontstaat er een keten waarbinnen vrijwilligers en beroepskrachten van beide organisaties optimaal op elkaar aansluiten. Een belangrijke fusiedoelstelling is tevens dat er een organisatie ontstaat die met andere Zwolse organisaties goed samenwerkt en afstemming zoekt. 

Artikel delen:

Reageer