Crowdfunding voor nieuwbouw ZSR Boreas

Zwolle – De crowdfundactie van de Zwolse Studenten Roei Vereniging Boreas is begonnen. De komende 6 weken zal er via de website www.sportdelen.nl de mogelijkheid zijn om geld te doneren. De opbrengst ervan gaat naar de inrichting van het nieuwe gebouw van ZSR Boreas.

Het doelbedrag van de crowdfundactie bedraagt 3000 euro. Daarmee kunnen de vlotten voor het nieuwe clubgebouw worden betaald. Na deze eerste crowdfundactie zullen er nog twee volgen om de stellingen van de boten en de kleedkamers te bekostigen. Naast deze online manier van geld inzamelen, zullen er tal van ludieke acties worden georganiseerd. Een maand geleden nog hield de vereniging een veiling. Daar werd onder andere een romantisch boottochtje voor twee personen onder de hamer gelegd.

Aan de donaties van de crowdfundactie zijn tegenprestaties verbonden. Die tegenprestaties variëren van een speciaal ontwikkeld bierglas ter ere van de nieuwbouw tot een uitnodiging voor de opening van het gebouw. Studenten met een klein budget kunnen ook hun steentje bijdragen. Doneren is namelijk al mogelijk vanaf vijf euro.

Boreas vindt dat een donatie niet alleen een mogelijkheid voor de vereniging biedt. “Zwolle komt tot bloei als er straks regelmatig roeiploegen voorbij komen op de Zwolse grachten”, zegt Ellen Wisse, één van de initiatiefnemers van de geldinzameling. Zij is ook lid van de speciaal ingestelde Werkgroep Fondsenwerving Nieuwbouw. Samen met Mayken Dijkstra en Flore van Eerde gaat de werkgroep ervoor zorgen dat het pand eind december over genoeg faciliteiten beschikt.

Naast de Werkgroep Fondsenwerving Nieuwbouw is nieuwbouwstichting Aerides nauw verbonden met de realisatie van de nieuwe locatie. Stichting Aerides is de drijvende kracht achter het project.

De afgelopen negen jaar had de vereniging een onderkomen bij de Zwolse Roei en Zeilvereniging (ZRZV) maar nu gaat Boreas op eigen benen staan. Het contract bij ZRZV verloopt nu het ledenaantal van beide verenigingen groeit. De jonge studentenroeivereniging legt met haar honderd leden aan in de binnenstad, op het Zwarte Water. Het wordt een drijvend clubgebouw op pontons, tussen de A28 en de binnenstad in. Als alles naar verwachting verloopt, is de loods eind december 2013 klaar.

Artikel delen:

Reageer