Energieneutraal regiokantoor voor Enexis

Zwolle – Netbeheerder Enexis heeft woensdag 5 juni een nieuw regiokantoor in Zwolle geopend. Het gebouw is energieneutraal en voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen en heeft het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat gescoord. De opening werd verricht door gedeputeerde Rietkerk van de provincie Overijssel en burgemeester Meijer van Zwolle. 

De opening van het nieuwe kantoor van Enexis, dat ruimte biedt aan ruim 200 medewerkers, vindt plaats in een breder kader, waarbij betaalbaarheid, duurzaamheid en het nieuwe Werken centraal staan. Dat geldt ook voor de regiokantoren in Maastricht en Venlo, die vorige week officieel geopend werden. De gevels van het nieuwe gebouw zijn gemaakt van composiet. Deze zijn in hun vorm zonwerend en voorkomen dat het extreem goed geïsoleerde gebouw te veel opwarmt door directe zoninstraling. Een van de opvallende gedeelten in het nieuwe kantoor, dat is ontworpen door Atelier Pro, is het centrale atrium. Dit zal, met een getemperd buitenklimaat waaruit verse ventilatielucht wordt getrokken, gaan werken als een groene ‘long’. In de winter werkt deze ‘long’ als een wintertuin, terwijl in de zomer het glasdak open kan en het een binnentuin wordt.

De planten in de groene ‘long’ zuiveren het fijnstof uit de ventilatielucht. Door het relatief grote dakvlak van de bedrijfshal kan voldoende energie op het dak worden opgewekt door PV-cellen. In combinatie met een Warmte Koude Opslag (WKO) zorgt dit ervoor dat het gebouw energieneutraal is.​

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Energieneutraal regiokantoor voor Enexis”

  1. Het is een prachtig kantoor geworden, zonder al teveel opsmuk. Het enige wat jammer eraan is, dat het redelijk ver op het terrein staat en vanaf de Marsweg amper te zien is. Het gebouw had wel een prominentere plek verdiend.

Reacties zijn gesloten.