Merkkracht stad Zwolle landelijk op 16e plaats

Zwolle – Na een onderzoek naar de merkkracht van steden in Nederland is de stad Zwolle als 16e geëindigd. In Top-10 steden in 2013, onder de eigen gemeente-inwoners gemeten, komt Zwolle beter uit de verf met een 5e positie. Dat blijkt uit een grootschalig merkenonderzoek door Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 11000 Nederlanders. De uitkomsten van dit onderzoek zullen worden gepresenteerd op het Nationaal Congres Citymarketing (NCC13) op maandag 17 juni a.s. in Rotterdam.

De Veluwe is onder de Nederlandse bevolking de meest gewaardeerde streek. Amsterdam blijft de favoriete Nederlandse stad en Limburg is onder de provincies het sterkste merk. Net als bij de vorige meting in 2011 blijft Amsterdam de sterkste merknaam onder de Nederlandse steden. Maastricht en Utrecht staan op de tweede en derde positie. Amsterdam is vooral zo populair door het gevarieerde aanbod van winkels, horeca en cultuur. De combinatie van een historische binnenstad met veel dynamiek zorgt ervoor dat de stad bij vrijwel alle Nederlanders favoriet is. De stad Zwolle laat steden als Enschede en Deventer achter zich.

 Ranglijst merkkracht steden in 2013 : 
 1.  Amsterdam  
 2.  Maastricht 
 3.  Utrecht  
 4. Rotterdam 
 5.  Den Haag 
 6. 's-Hertogenbosch 
 7. Groningen  
 8.  Breda 
 9.  Nijmegen 
 10.  Arnhem 
 11. Eindhoven 
 12.  Leiden  
 13. Apeldoorn 
 14.  Delft  
 15. Haarlem  
 16.  Zwolle  
 17. Amersfoort  
 18. Tilburg  
 19.  Leeuwarden  
 20. Enschede 
 21.  Deventer  
 22.  Emmen 
 23.  Venlo  
 24. Dordrecht  
 25. Almere  
 26. Zoetermeer  
 27. Ede  
 28.  Zaanstad  
 29.  Haarlemmermeer 
 30. Westland. 
 
 
 
 Top-10 steden in 2013, onder de eigen gemeente-inwoners gemeten: 
 1.  Groningen  
 2.  Maastricht  
 3. Nijmegen 
 4. 's-Hertogenbosch  
 5.  Zwolle  
 6. Utrecht  
 7. Haarlem 
 8. Amsterdam  
 9.  Leeuwarden 
 10. Breda  
 
Artikel delen:
Reacties 15
 1. BRAAK! Wat moet de mens nou met zulke onderzoeken? Waarschijnlijk alleen maar een leuk zakkenvullertje voor betreffend onderzoeksbureau.
  Ik vind Zwolle zonder onderzoek ook best leuk hoor.


  ⚠️ Meld

 2. Nu de Fundatie heropend is, moeten we Apeldoorn en Eindhoven toch zeker kunnen inhalen en ‘s-Hertogenbosch en Breda kan ook best lukken.:)


  ⚠️ Meld

 3. Stentor:
  “Gelderland op 1 en Overijssel op plek 5 als het gaat om geweld tegen politiemensen”
  “Daarmee zijn de oostelijke provincies de nummers 5 en 6 in de provinciale rangschikking van intellectueel eigendom in Nederland”

  Even mijn lijstjes bijwerken.


  ⚠️ Meld

 4. @Tjilp
  Heb je het hele bericht wel gelezen van de quote die je aanhaalt? De quote is enorm suggestief terwijl die quote komt uit een onbetrouwbare ‘meting’.


  ⚠️ Meld

 5. En welk belang hebben al die ‘onderzoeksbureaus’ met grote consultancyafdelingen met het presenteren van dit soort ranglijstjes?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.