Nog een paar weken werk aan de Katerdijk

Zwolle – De gemeente Zwolle werkt de komende jaren hard aan de verbetering van de bereikbaarheid van haar binnenstad. Als eerste project wordt de stadsentree Katerdijk heringericht. De reconstructie van de Katerdijk is gestart in oktober 2012 en nadert zijn voltooiing. Bij de werkzaamheden streeft de gemeente Zwolle ernaar de overlast voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken en de binnenstad bereikbaar te houden. 

 

05-06-2013_uitleg_bij_katerdijk-rene_de_heer_01.jpg 

 

Om de werkzaamheden te kunnen afronden is het echter onvermijdelijk gedurende drie weekeinden in juni de Katerdijk en de op- en afrit van de A28 (Zwolle-Centrum) geheel af te sluiten. Door middel van omleidingen zorgt de gemeente ervoor dat de binnenstad bereikbaar blijft. Wethouder van Verkeer René de Heer en bestuurslid Ype Bosma van de winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle keken woensdagmiddag terug en vooruit op de reconstructie stadsentree Katerdijk. Op de projectlocatie gaf de wethouder een toelichting over: wat er tot nu toe is gerealiseerd, welke afrondende werkzaamheden op de planning staan en waarom de algehele wegafsluiting in drie weekeinden noodzakelijk is. De heer Ype Bosma, namens het Citycentrum Zwolle, gaf vervolgens een reactie op de geplande wegafsluiting in drie weekeinden en gaf een toelichting over wat de reconstructie Katerdijk voor de winkeliers en hun bezoekers betekent.

 

05-06-2013_uitleg_bij_katerdijk-rene_de_heer_02.jpg

 

05-06-2013_uitleg_bij_katerdijk-rene_de_heer_03.jpg 

 

Gecombineerde werkzaamheden: wegen en riolering

 

Gedurende drie weekeinden in juni, overdag en ’s nachts, voert de gemeente Zwolle op en rond de Katerdijk diverse werkzaamheden uit samen met Rijkswaterstaat en het waterschap Groot-Salland. Door de werkzaamheden aan de weg, het dijklichaam, de toerit van de A28 en de riolering te combineren, kan de gemeente de reconstructie van de Katerdijk met beperkte overlast voor het verkeer afronden. In de voorbereiding werkt de gemeente nauw samen met winkeliers en ondernemers in de binnenstad om de plannen en omleidingsroutes op te stellen. Op donderdag 13 juni om 22.00 uur wordt de oprit A28 richting Amersfoort afgesloten voor het verkeer vanwege de werkzaamheden op deze oprit. De afrit richting de Katerdijk blijft bereikbaar. De algehele wegafsluiting van de Katerdijk en de op- en afrit A28 in drie weekeinden start van vrijdagavond om 20.00 uur en duurt tot en met maandagochtend om 06.00 uur. Het gaat hier om weekeinden van: 14 t/m 17 juni, 21 t/m 24 juni en 28 t/m 1 juli. 

 

Op projectwebsite www.zwolle.nl/katerdijk staat uitgebreide informatie over het project Reconstructie stadsentree Katerdijk en de benodigde verkeersmaatregelen. 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Het begint er mooi uit te zien, maar ik snap nog steeds niet waarom de weg opeens een stuk hoger is komen te liggen, en ik blijf benieuwd hoe ze straks de aansluiting willen maken op de Blaloweg.


    ⚠️ Meld

  2. De weg moet hoger omdat de binnenstad buitendijks ligt. Bij heel hoog water zou de binnenstad zoals Venetië onderlopen 😉

    Volgens mij is dat een van de redenen dat alle wegen daar (Pannenkoekdijk, Burgemeester Roelenweg en Katerdijk) verhoogd worden.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.