Zonnige Avond4Daagse

Zwolle – De Avond4daagse in Zwolle is woensdagavond voor de derde avond van start gegaan. De startlocaties waren dit keer vv ZAC in Zwolle Zuid en H.S.V. Blue Hawks in Holtenbroek. De avond verliep prima met een aangenaam lentezonnetje.

avond4daagse_dag_3-12.jpg 

Ëén, twee, drie, vier, vijf, zes, zeeeven…" werd weer als vanouds door vele deelnemers uit volle borst gezongen. De wandelroutes liepen deze avond door Zwolle Zuid en door de Aa-landen. Een mooie wandeling langs de fraaie IJsseldijk of het mooie gebied in Zwolle Noord rond de Wijde Aa was het gevolg. De wandelaars liepen deze avond in een aangenaam zonnetje, en dat maakt het wandelen toch iets prettiger! In totaal 4 avonden zetten 7.970 wandelaars hun beste beentje voor om vrijdagavond de week feestelijk af te sluiten met een defilé door de binnenstad van Zwolle en daar de felbegeerde medaille in ontvangst te nemen.

avond4daagse_dag_3-7.jpg 

avond4daagse_dag_3-2.jpg 

avond4daagse_dag_3-17.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

avond4daagse_dag_3-1.jpg
 
avond4daagse_dag_3-3.jpg
 
 avond4daagse_dag_3-4.jpg
 
 avond4daagse_dag_3-5.jpg
 
avond4daagse_dag_3-6.jpg
 
avond4daagse_dag_3-8.jpg
 
avond4daagse_dag_3-9.jpg
 
avond4daagse_dag_3-10.jpg
 
avond4daagse_dag_3-11.jpg
 
  avond4daagse_dag_3-14.jpg
 
avond4daagse_dag_3-15.jpg
 
avond4daagse_dag_3-16.jpg
 
avond4daagse_dag_3-18.jpg
 
Artikel delen:
Reacties 14
 1. Het is alleen zo jammer dat al die sportieve wandelaars totaal geen respect voor het verkeer hebben. De volledige breedte van het fietspad gebruiken en schelden op de snorfietser die er langs wil.

  Beste wandelaars, het is een fietspad en daar hoor je je bij aan te passen !

  De volgende keer klap ik de spiegels in en blijf rijden, eens kijken hoeveel en blauwe plekken krijgen…..


  ⚠️ Meld

 2. Sorry Blauwvingertje, maar de andere kant denkt: “welke halve gare idioot gaat er nou tijdens een avond4daagse met de scooter ertussendoor proberen te komen?”
  Leven en laten leven… erg belangrijk…
  En ja: ik begrijp je frustratie wel, maar deze routes zijn gewoon online te bekijken hoor op de site van de avond4daagse Zwolle!


  ⚠️ Meld

 3. @blauwvingertje:

  Met je snorfiets gaan rijden waar de avondvierdaagse is? Let wel: de grootste avondvierdaagse van Nederland. Misschien iets teveel aan je uitlaat gesnoven?


  ⚠️ Meld

 4. Heb het van beide kanten meegemaakt. Van de week kon ik de steeg achter ons eigen huis haast niet bereiken omdat een aantal echt geen ruimte gaf om (zachter dan stapvoets) door mijn eigen straat te fietsen. Gisteren zelf meegelopen en gemerkt dat je er bij de kinderen echt af en toe op moet wijzen dat ze genoeg ruimte overhouden voor eventueel ander verkeer. Leven en laten leven is de kern. Met van beide kanten wat begrip en medewerking kan het met dit mooie weer toch niet iets zijn om je kwaad over te maken?


  ⚠️ Meld

 5. En de natuur wordt bruut verstoort door dit evenement! Wie ruimt alle rommel op die wordt achtergelaten door de deelnemers?! De kaboutertjes?  ⚠️ Meld

 6. Bericht door WFvN, op 5 juni 2013 om 23:40
  @blauwvingertje:

  Met je snorfiets gaan rijden waar de avondvierdaagse is? Let wel: de grootste avondvierdaagse van Nederland. Misschien iets teveel aan je uitlaat gesnoven?

  dank je wel voor je opmerking ! Misschien heb je niet begrepen wat ik bedoelde. Als al die, zoals in mijn eerste reactie genoemd, sportieve wandelaars een beetje ruimte geven aan de andere weggebruikers is er niets aan de hand. Ze zien je aankomen en blijven gewoon lopen. En het is precies zoals wilbert schreef

  Bericht door Wilbert, op 5 juni 2013 om 23:42
  ……. Met van beide kanten wat begrip en medewerking kan het met dit mooie weer toch niet iets zijn om je kwaad over te maken?  ⚠️ Meld

 7. Bericht door Marrianne, op 5 juni 2013 om 23:35
  Sorry Blauwvingertje, maar de andere kant denkt: “welke halve gare idioot gaat er nou tijdens een avond4daagse met de scooter ertussendoor proberen te komen?”
  Leven en laten leven… erg belangrijk…
  En ja: ik begrijp je frustratie wel, maar deze routes zijn gewoon online te bekijken hoor op de site van de avond4daagse Zwolle!

  Dus als ik je goed begrijp moet ik maar online gaan kijken waar de route is en mijn woon-werkverkeer daar op aanpassen ? Hoe krom wil je het hebben ! Ik probeer er niet tussendoor te komen, ik maak gebruik van de weg en ik vraag maar 60 cm breedte van het fietspad.  ⚠️ Meld

 8. Ja, blauwvingertje, dat verwacht de gemeente hier in Zwolle wel. Zeker na aankondigingen in menig dagblad en op internetsites, is er niks mis met een beetje rekening te houden met dat er één keer in het jaar eens een keer een route wat minder goed toegankelijk is.
  En nogmaals: ik begrijp de frustratie wel.


  ⚠️ Meld

 9. ja blauwvingertje, dat moet inderdaad. De wegen worden ook niet voor niets afgesloten op het moment dat de avondvierdaagse daar langskomt. Het wordt dan gewoon van je verwacht dat je daar rekening mee houd en net als auto’s dus een andere weg kiest. En om nou vier avonden per jaar even een andere route te kiezen… tjonge

  Aanstaande zaterdag ga je ook niet door de halve marathon heenscheuren neem ik aan?? Of vind je dat die hardlopers ook op de openbare weg lopen en jij als blauwvinger ze dan ook blauwe ledematen mag bezorgen?


  ⚠️ Meld

 10. Oh en over dat respect naar anderen toe en naar de natuur: daar kan ik hele boeken over meevertellen! En ook daar zit voor mij een portie ergernis. Net zoals dat menig ouder meeloopt, maar niet op de kinderen let en dus net zo goed niet mee had hoeven lopen….


  ⚠️ Meld

 11. de fotograaf heeft vast kinderen op de vlieger zitten want ik zie heel wat foto’s met oranje shirtjes !!!

  En blauwvingertje wat een domme uitspraak zeg ,ik zeg doen en eens kijken tegen wie je dan aanknalt menig ouder zal het je niet in dank afnemen als je tegen hun kind aan knalt !!(ik loop naast de mijne en pik het ZEKER niet ) ..en tja idd aanpassen op een fietspad hoort maar niet tijdens de avond 4daagse dan is het andersom !!!!

  En Marianne ik denk dat iedereen wel ergenissen heeft en je kan je wel overal heel kwaad om maken maar daar schiet je niks mee op ,als de kinderen zich dan zo misdragen zijn er toch ook nog altijd meesters en juffen aanwezig of spreek je papa of mama toch aan !!Veels te mooi weer met een veels te mooie route om je zo op te fokken ..

  Robert76 : amen haha

  vanavond niet gelopen maar morgen onze 4de avond ..geweldig !!Super weer ,super groep ,lekkere sweer volgend jaar weer !


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.