Deltion verzorgt kledingtransport Halve Marathon

Zwolle – In samenwerking met DHL Express, terminal Zwolle, verzorgen studenten van de mbo- opleiding Manager Transport & Logistiek van het Deltion College het kledingtransport van de Halve Marathon. De dertiende editie van de Halve Marathon vindt zaterdag 8 juni plaats in de binnenstad van Zwolle.

Deltion en DHL werken al geruime tijd samen op het gebied van stages. Daarnaast verzorgt DHL jaarlijks gastcolleges en zijn er volop excursiemogelijkheden voor studenten van de opleidingen Transport en Logistiek. Onlangs hebben de studenten een bezoek gebracht aan DHL Aviation op de luchthaven Schiphol. DHL verzorgt al enige jaren het kledingtransport voor alle deelnemers van de Halve Marathon van Zwolle. Aangezien het transporteren van de kleding een mooie logistieke uitdaging is, heeft het bedrijf dit jaar de hulp ingeschakeld van het Deltion College. “Dit project vormt een interessante aanvulling op onze samenwerking,” aldus Rob Simmers, opleidingsmanager Transport & Logistiek bij het Deltion College.


Er werken negen derdejaars studenten van de opleiding Manager Transport & Logistiek aan het project mee. De studenten zijn verdeeld in drie groepen. Iedere groep was verantwoordelijk voor het opstellen en presenteren van een draaiboek. Zaterdag verzorgen de studenten samen met twee supervisors van DHL, het kledingtransport van de ruim 8500 deelnemers. Aan het eind van het project worden ze beoordeeld op het plan van aanpak, het draaiboek en hun prestaties tijdens de Halve Marathon. De Halve Marathon vindt zaterdag 8 juni plaats in de binnenstad van Zwolle. Meer informatie over de Halve Marathon staat: www.halvemarathonzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer