Gastvrijheidszorg Award voor Dimence

Zwolle – Dimence, locatie Grasdorpstraat in Zwolle, heeft de Gastvrijheidszorg Award vandaag gewonnen. Dimence kreeg de prijs in de categorie geestelijke gezondheidszorg (ggz) tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg in Ede. Dimence deed dit jaar voor de tweede keer mee, mede omdat gastvrijheid één van haar speerpunten is.

Dit jaar namen 250 zorgaanbieders deel aan Gastvrijheidszorg met Sterren in de categorieën ggz, verpleging & verzorging, ziekenhuizen en kleinschalig wonen. De deelnemers werden beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score kregen ze sterren toebedeeld. Herbert van Petersen, directeur zorg bij Dimence: “Gastvrijheid is één van de drie kernwaarden van Dimence en daarmee al tijden één van onze belangrijkste speerpunten. Wat begon als nulmeting van de gastvrijheid van vier panden in Zwolle is uitgegroeid tot een beloning voor de wijze waarop onze medewerkers de zorg koppelen aan gastvrijheid. Ook al hebben we het juryrapport nog niet gelezen, we weten zeker dat dit het resultaat is van de goede samenwerking tussen medewerkers en de cliëntenraad.”

Waarderingssysteem

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheid in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. Gastvrijheid neemt een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Maar ook de manier waarop medewerkers cliënten en patiënten bejegenen is een graadmeter, alsook de dienstverlening.

 

Sterrengids Gastvrijheidszorg

De locatie Grasdorpstraat van Dimence krijgt een vermelding in de Sterrengids Gastvrijheidszorg, dé kwaliteitsgids voor eten, drinken, wonen, ambiance en service in zorginstellingen. De gids kan worden beschouwd als de ‘Michelingids’ voor de zorg. Alle gegevens uit de gids worden ook gepubliceerd op www.zorgmetsterren.nl.

Artikel delen: