Acrobaten en clowns op de circusdag van het CCC

Zwolle – Afgelopen dinsdag organiseerden de vwo-leerlingen van het Carolus Clusius College een spectaculaire circusdag voor de groep 6 leerlingen van SBO de Brug. De leerlingen van de Brug ontdekten op het CCC alle facetten van het circus en gaven als afsluiting van de geslaagde dag een grote circusvoorstelling waar zij hun ingestudeerde acts lieten zien.

ccc_circus.jpg

Voordat de leerlingen van de Brug de facetten van het circus leerden kennen, keken zij hun ogen uit tijdens de circusshow van het CCC. Vervolgens mochten zij zelf aan de slag. De CCC-leerlingen legden de kinderen van alles uit over de verschillende activiteiten. Toen de kinderen kennis gemaakt hadden met de verschillende circusonderdelen was het tijd om, onder begeleiding van de circusexperts van het Carolus Clusius College, een act in te studeren voor de grote voorstelling die aan het einde van de dag werd gehouden voor hun (groot)ouders, broertjes en zusjes.

Na een middag geoefend te hebben voor de verschillende acts was het dan zover… (Groot)ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes van de leerlingen van de Brug kwamen in grote getale naar het Carolus Clusius College om de circusvoorstelling bij te wonen. Acrobaten, clowns en jongleurs waren tijdens de voorstelling vertegenwoordigd en gaven een spectaculaire circusvoorstelling.

De CCC-leerlingen organiseerden deze dag in het kader van het vak InterHealth. De focus van dit vak ligt op de interesse van de leerlingen voor (internationale) gezondheidszorg. Het afgelopen jaar hebben de leerlingen zich ingezet voor kinderen uit het speciaal basisonderwijs om hen een onvergetelijke circusdag te bezorgen.

Artikel delen: