Britten Jeugd Orkest speelt voor koningspaar

Zwolle – "Dit orkest heeft een bijzonder hoog niveau", meldde een recensent in het blad Luister naar aanleiding van de onlangs verschenen cd van het Britten Jeugd Strijkorkest (www.hetbritten.nl). "Het repertoire is gevarieerd en de klank van het ensemble is vol, transparant en zeer ritmisch". Op 19 juni mogen deze zeer getalenteerde jonge musici spelen voor het nieuwe koningspaar, dat op die dag onder meer Zwolle bezoekt.

Ank Bijleveld, commissaris van de koning in Overijssel, heeft het ensemble uitgenodigd om het koningspaar te verwelkomen. Het zal een hartverwarmend welkom zijn met deze jonge musici die ‘met hun kenmerkende enthousiasme het publiek elke keer opnieuw weten te betoveren’. Onder de bevlogen en zeer deskundige leiding van dirigent Loes Visser is het Britten Jeugd Strijkorkest inmiddels een begrip in Zwolle en verre omgeving.


Tijdens het concert op 19 juni zal het orkest de Suite uit Porgy and Bess spelen van Gershwin en de ontroerend mooie Lente van de Argentijnse componist Piazzolla. De soliste in dit werk is de jonge, maar al grote violiste Elvira van Groningen uit Zwolle, die op dit moment in Berlijn studeert. De provincie Overijssel kan trots zijn op deze jonge, zeer getalenteerde en bijzonder enthousiaste musici.

Artikel delen: