Noord-Overijssel tweede fietsregio van Nederland

Zwolle – Donderdag 6 juni is bekend gemaakt dat de regio Vechtdal, IJsseldelta, WaterReijk door het Landelijk Fietsplatform is uitgeroepen tot één na beste Fietsregio van Nederland.

fietsprovincie_6_juni_2013.jpg

vlnr.: Han van den Heuvel – Regio Twente,  Paul Kruiper – Recreatieschap Salland, Jolanda Vrolijk – Provincie Overijssel en Rinus Jagers op Akkerhuis – RoutepuntOost 

Uit de kwaliteitsmonitor komt naar voren dat de regio in Noord Overijssel 4,23 scoort op een schaal van 5. Texel scoort iets hoger, wat grotendeels te danken is aan betere voorzieningen langs de routes, zoals bankjes en zitjes. “Dus we hebben het komende jaar nog iets om aan te werken” zo merkte een trotse Henk van Voornveld, directeur van MarketingOost, op. “We hebben ons onderscheiden in het onderhoud van de routenetwerken, daar staan we bovenaan in Nederland. Een compliment aan Routepunt Oost” het routebureau van MarketingOost. Met gemeenten in de regio’s en de Provincie wordt veel aandacht besteed aan het onderhouden van het fietsknooppuntensysteem.

De fietsers uit de regio, maar zeker ook de toeristen vertrouwen op de bordjes, dus dat moet kloppen. Er is niets vervelender dan 10 kilometer om fietsen omdat er een bordje mist. Dat maakt de stemming tijdens de vakantie er niet beter op. In de Overijsselse regio worden de 4.500 bordjes en bermplanken daarom regelmatig gecontroleerd en eventueel vernieuwd. Overijssel als totaal is, net als vorig jaar, weer de beste fietsprovincie van Nederland. Met een score van 4,04 is Overijssel de enige provincie die boven de 4 uit komt.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Amersfoort op donderdag 6 juni stonden daarom ook de drie regio’s, Vechtdal-IJsseldelta-WaterReijk, Twente en Salland, hand-in-hand met de provincie Overijssel op het podium om de waarderingen in ontvangst te nemen. Het volgende doel van Routepunt Oost is om ook wandelprovincie van Nederland te worden.

Artikel delen:

Reageer