Meiden actief voor verkeersveiligheid Stadshagen

Zwolle – Op allerlei plekken in Zwolle nemen bewoners initiatieven om hun eigen straat, buurt of wijk te verbeteren. De gemeente Zwolle vindt het belangrijk dat burgers, bedrijven en instellingen samen aan de gang gaan om hun leefomgeving leefbaarder en aantrekkelijker te maken.  Een mooi voorbeeld zijn twee meiden uit Stadshagen, Lieke (11) en Eline (10), die vinden dat er in hun wijk te hard wordt gereden. Zij komen in actie.

 

Eind vorig jaar ontving burgemeester Henk Jan Meijer persoonlijk van Lieke en Eline een mail waarin zij schreven dat ze zich zorgen maken over het te hard rijden in hun wijk. De meiden hadden plannen voor acties en hebben de burgemeester gevraagd om hulp. Samen met o.a. de wijkbeheerder hebben de meiden hun plannen verder uitgewerkt. Zo hebben ze een Powerpoint presentatie en een enquêteformulier gemaakt. Deze enquêteformulieren hebben ze op alle basisscholen in Stadshagen uitgedeeld en alle leerlingen gevraagd een formulier in te vullen. Maar dit is nog niet alles! De stoere meiden gaan ook echt actie voeren in de wijk. Hoe ze dat gaan doen is nog een beetje geheim. Ze hebben een leuk filmpje gemaakt waarin al wel een tipje van de sluier wordt opgelicht.

Presenteren in collegevergadering

De burgemeester en wethouders vinden het een super goed initiatief van de meiden en een mooi voorbeeld voor alle burgers in de stad. Ook zijn zij nieuwsgierig naar de presentatie, de uitkomsten van de enquête en naar het filmpje dat de meiden hebben gemaakt. Daarom zijn Eline en Lieke uitgenodigd om dit alles te laten zien en horen in  de collegevergadering van dinsdag 11 juni. 

 

Meedoen is belangrijk

Het college van burgemeester en wethouders vindt participatie zeer belangrijk. Vanaf woensdag 12 juni is er een website online www.zwolle.nl/meedoen waarop alle initiatieven van burgers, bedrijven en instanties letterlijk en figuurlijk in kaart worden gebracht. Deze kaart en de beschrijvingen van de initiatieven geven een mooi overzicht en kunnen dienen als inspiratie of hulpmiddel voor iedereen die ook in actie wil komen. Ook diverse mogelijkheden om meteen aan de slag te gaan zijn hier terug te vinden zoals eetbare tuinen, adoptie van boomtuintjes en schoonmaakacties. 

 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Prima, initiatief!!!! Jammer dat het vaak de mensen uit de eigen buurt of straat zijn die te hard rijden en als je die mensen aanspreekt op hun gedrag heb je geen leven meer.


  ⚠️ Meld

 2. Haha jorisoris ik ben het heel erg eens me je! Vrienden van ons hebben precies in zo’n situatie gezeten. Toen uiteindelijk maar verhuisd :'(


  ⚠️ Meld

 3. Knip eruit, klaar! Nu scheuren mensen met een rotvaart van de ene naar het andere gedeelte van de wijk om maar ergens op tijd te zijn. Het mag dus wel wat autovriendelijker.


  ⚠️ Meld

 4. knip eruit is geen oplossing. plan gewoon de tijd in die nodig is om van A naar B te komen. oplossing voor de knip: fiets…dan heb je er geen last van. 😉


  ⚠️ Meld

 5. Alle mensen in deze wijk willen gelukkig samen werken aan de toekomst van deze wijk, voor Autovriend moet er misschien een parcours komen zonder spelende kinderen en voor die kinderen die op straat willen spelen eigenlijk ook. Ontvlecht Zwolle in verkeerskundige zin, heeft niemand last enkel nog lust


  ⚠️ Meld

 6. Ben het helemaal eens met jorisoris ik ben al een paar jaar bezig om in onze wijk (straat) de mensen er op te wijzen dat er maar 30 km gereden mag worden en dat is stapvoets.
  Want er wordt veel en veel te hard gereden, als ik de mensen er op aanspreekt ( het zijn de bewoners zelf waar van hun kinderen buiten spelen ) dan krijg ik de wind van voren.
  Ik ben wel de gebeten hond het was zelf zo erg dat ik wel een steen door mijn ruit zou krijgen.
  Gelukkig trek ik mij hier niets van aan maar toch.
  Ook zou men eens iets aan de racebaan die Frankhuizerallee heet moeten doen,snelheden van 80 tot 90 km is daar gewoon je moet de kinderen eens moeite zien doen om over te steken.
  Ben hier over vaak in contact geweest met de wijkbeheerder en de wijk agent het heeft de aandacht nu al ruim 7 jaar.!!!!!!!!!!!!  ⚠️ Meld

Reageer