Nieuwe mogelijkheden voor recreatie op de Vecht

Zwolle – Gedeputeerde Bert Boerman opende vrijdagmiddag tijdens een ‘Vecht-estafette’ verschillende projecten in en langs de Vecht; variërend van een nieuw pontje bij Dalfsen tot de nieuwe schutsluis in Hardenberg. Dat alles in het kader van de ontsluiting en verbinding van de Overijsselse Vecht. Publiek, bestuurders en volksvertegenwoordigers maakten de feestelijke momenten -hoogtepunten uit het programma “Ruimte voor de Vecht”- mee in vier gemeenten. 

vechtdal_estafette-2.jpg 

De start was deze middag bij Camping Vecht & Zo aan de Hessenweg in Zwolle, waar de eerste nieuwe aanlegsteiger geopend werd. De eerste steiger is de eerste van een serie van 16 stuks, verspreid langs de Vecht. Naar verwachting levert de steigerreeks een impuls aan de mogelijkheden het Vechtdal per boot te ontdekken. Ondernemers werken inmiddels aan meerdaagse arrangementen waarbij recreanten gebruik maken van de steigers om de mooie plekjes van het Vechtdal op te zoeken. Wethouder Erik Dannenberg ziet het nieuwe initiatief als een verrijking voor de regio met als andere publiekstrekkers het nieuwe Van der Valk hotel en Beeldentuin Anningahof in de directe omgeving van het mooie recreatiegebied. De eigenaren, Dick Meussen en Esther Wouters, van de camping kregen als symbool de sleutel van het nieuwe initiatief overhandigd.

vechtdal_estafette-3.jpg

vechtdal_estafette-5.jpg 

In Dalfsen werd het pontje van De Stokte naar Hessum officieel in de vaart genomen. De veerverbinding maakt een uniek rondje Dalfsen mogelijk voor fietsers en wandelaars. Daarnaast betekent deze verbinding een ontsluiting van de prachtige omgeving rond Landgoed Hessum.

Het gezelschap van de Vechtestafette deed vervolgens Laar (D) aan, hier vond de feestelijke opening plaats van het eerste stuk Vechtwandelpad in Duitsland. Voor Nederlandse en Duitse wandelaars is daarmee de mogelijkheid geopend de Vecht te voet af te lopen van Zwartewaterland tot in Duitsland. Het streven is het pad op termijn door te trekken tot aan de bron van de Vecht in Darfeld. 

Het slotevenement vond op deze vrijdag plaats bij de opening van de nieuwe schutsluis bij Hardenberg. De sluis maakt de bevaarbaarheid mogelijk van de Vecht stroomopwaarts, waarmee een nieuwe dimensie wordt toegevoegd aan de aantrekkelijkheid van de Vecht in Hardenberg. De sluis zorgt bovendien voor een extra ontsluiting van het Vechtpark in Hardenberg.
 
vechtdal_estafette-4.jpg
 
vechtdal_estafette-6.jpg 
Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.