Ben Hendriks als scout terug bij PEC Zwolle

Zwolle – Voormalig speler en trainer Ben Hendriks maakt een rentree bij PEC Zwolle, waar hij als senior scout aan de slag gaat. Hendriks gaat zich bezighouden met de internationale en nationale scouting voor de eerste selectie.

Met de terugkeer van Ben Hendriks omarmt PEC Zwolle een clubman, die in vele wedstrijden als speler zijn optreden voor de Zwollenaren maakte. Ook is Hendriks tweemaal als trainer aan de club verbonden geweest. In 1988 als ad-interim en van 1992-1995 als eindverantwoordelijke van het toenmalige FC Zwolle. Op dit moment is Ben Hendriks scout van het Italiaanse Udinese, de huidige nummer vijf in de Serie A. Deze werkzaamheden blijft hij ook de komende periode uitvoeren.

Ben Hendriks ziet in PEC Zwolle een mooie uitdaging. ,,De scouting van PEC Zwolle zit in een groeiproces. Het is prettig dat ik in de vorm van ondersteuning een structurele bijdrage kan bieden, aan het verder professionaliseren van deze organisatie. Voordeel daarbij is dat ik de club goed ken. Daardoor kan ik een gedegen inschatting maken, of een speler toegevoegde waarde heeft voor PEC Zwolle.” Hendriks ziet veel voetbalwedstrijden voorbij komen en richt zijn pijlen niet alleen op Nederland. ,,De afgelopen jaren heb ik in een groot gebied gescout. Naast Nederland en België heb ik ook een goed beeld van de spelers die in Scandinavië, Tsjechië en Hongarije voetballen.”   

Technisch directeur Gerard Nijkamp is uiterst tevreden met het aantrekken van de senior scout. ,,Voor PEC Zwolle is de komst van Ben Hendriks een volgende stap in het professionaliseren van de scouting. Hij heeft veel ervaring en een groot internationaal en nationaal netwerk waar wij van gaan profiteren. Ook is het prettig om een ervaren kracht aan onze scoutingsafdeling toe te voegen, die andere scouts zoals Albert van der Haar en Arne Slot, de fijne kneepjes van het vak kan bijbrengen.”

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ben, de kauwgomballuh, is back. Topscout voor een club met ambities. Weet nu al zeker dat Hendriks voor de nodige input gaat zorgen. Er wel voor waken dat Udinese niet onze topspelers gaat inlijven.


    Maak melding

Reageer