Avond4Daagse Zwolle afgesloten met defilé

Zwolle – De Zwolse Avondvierdaagse zit erop. De laatste dag van het jaarlijkse wandelfeest waar dit jaar 8.028 oude- en jonge wandelaars aan meededen eindigde op deze fraaie lenteavond in het centrum van Zwolle met een defilé dat burgemeester H.J. Meijer afnam voor het stadhuis.

7_juni-48.jpg

Een lint van wandelaars trok deze avond vanaf Park de Wezenlanden door het stadscentrum van Zwolle. Diverse muziekkorpsen vergezelden deze laatste avond de sportievelingen. Met name de vele kinderen glommen vrijdagavond van trots. Tja, wat wil je; volop bloemen, snoep en bovenal de medaille als beloning! Het werd, ondanks het soms langzame tempo en een koele avond, een groot sportfeest.

7_juni-7.jpg

7_juni-201.jpg

7_juni-149.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

7_juni-23.jpg
 
7_juni-76.jpg
 
7_juni-177.jpg 
 
 
Artikel delen:
Reacties 16
 1. Niet iedere school laat de kinderen al vanaf 4 en 5 jaar meedoen. Onze kinderen mogen pas vanaf groep 3 meedoen. Dat betekent dus dat ze ouder dan 5 jaar zijn op het moment van lopen. Maar ik denk dat het ook afhankelijk is van het kind: het ene kan al flinke afstanden volhouden op jonge leeftijd en het andere als het volwassen is nog niet! 😉


  ⚠️ Meld

 2. Mijn kinderen hebben beiden vanaf 4 jaar de 5 km gelopen. Waarom niet? Het zijn geen watjes, toen niet en nu nog steeds niet.:)
  Zelf vond ik de 10 km het allerleukst, mooie tochten en het loopt een beetje door.
  Een geweldig evenement, de Avondvierdaagse in Zwolle.
  En voor degenen die steeds zeuren over de zogenaamde afwezigheid van onze burgemeester: hij was er dit jaar wederom zichtbaar bij, tenzij de foto’s gefotoshopt zijn. ;D


  ⚠️ Meld

 3. Ik denk dat er volgende jaar in ieder geval weer twee organisatoren minder zijn. Ik lees:

  Mij maar eens heel goed gaan bezinnen of ik het
  volgend jaar nog een keer organiseer! Ben er wel klaar mee denk ik…

  Klopt hoor je doet het voor die kinderen maar als het dan gaat over dat de koffiekannen niet goed werken (futiliteiten) en dat er van die opgefokte ouders bij je komen dat het met een paar medailles qua cijfertje even mis was gegaan maar natuurlijk geruild kon worden door mij en hoe ik het in mijn hoofd haalde om de diploma’s al mee te nemen. Tja dan knapt er iets bij mij en staat mijn besluit nu vast. Ook na er een nachtje over geslapen te hebben. 🙁

  Een andere organisator:

  Ik denk dat als wij aan het einde van de rit zo de balans op maken en kijken naar de tijd en energie als investering de enige conclusie kan zijn dat de waardering hierin totaal niet opweegt. Niet een “dank je”, niet een “goed gedaan”, niets…

  Vrijwilligers zijn onbetaalbaar, vrij zeldzaam en hoor je op handen te dragen en nooit van het vanzelfsprekende uitgaan… Als je zelf geen zin hebt om je handen uit de mouwen te steken, heb dan ook geen kritiek op de mensen die dat wél doen.


  ⚠️ Meld

 4. Bij een evenement waarbij zo enorm veel mensen deelnemen moet er haast wel iets fout gaan. Immers: waar gehakt wordt, vallen spaanders.

  Maar grote problemen heb ik niet gezien. Wel héél veel vrolijke kinderen en begeleiders en heel veel vrolijke supporters op de laatste avond langs de kant van de weg.

  Organisatoren: helaas komen negatieve berichten/commentaren harder binnen dan positieve. Maar houd ook dat in gedachten.
  Wat mij betreft was het weer een prachtig evenement waar mijn oudste dochter flink van genoten heeft en mijn jongste stond dit jaar al te popelen om ook mee te mogen doen (maar moet wachten tot volgend jaar).

  Bedankt!


  ⚠️ Meld

 5. Vrijwilligers, top! Wij deden dit jaar niet mee, maar zijn volgend jaar weer van de partij. Al moet ik met mijn kinderen ook af en toe tussen die verschrikkelijke ouders lopen die geen fatsoen hebben.  ⚠️ Meld

 6. Oké. Jammer in ieder geval dat mensen altijd wat de mopperen hebben en niet gewoon eens hun schouders kunnen ophalen. Individualisten ten top..  ⚠️ Meld

 7. Bernard, zijn die reacties van de organisatoren van de Avondvierdaagse of van de coördinatoren van een school of zo? Die laatsten reiken de medailles uit en moeten ook voor de koffie zorgen. Hoe het ook zij, bijzonder flauwe reacties van die ouders, consumentengedrag. Bah.


  ⚠️ Meld

 8. Trotse gezichten, moe maar voldaan en met een mooie medaille op de borst. Echt genieten om te zien. Het aantal deelnemers ( dit jaar ruim 8000) blijft groeien dus extra complimenten voor alle vrijwilligers die dit evenement jaarlijks weer mogelijk maken!

  Klein tipje:misschien volgend jaar een paar extra vuilcontainers op de route of een paar borden om te helpen herinneren dat pakjes,zakjes en ander afval gewoon in de bak mag…. (Leuke winactie in de aanloop naar de volgende 4 daagse ” ontwerp een nieuw bord met sprekende tekst om ook tijdens de 4 daagse Zwolle schoon te houden”(?)  ⚠️ Meld

 9. mijn dochter is 4 en heeft de defile ook gelopen, hand en hand met haar vriendinnetje. Zij was aan het eind nog niet moe. Inderdaad ieder kind is verschillend, maar als zij het graag wilt om te gaan lopen, waarom niet,…:D


  ⚠️ Meld

 10. Dank voor de antwoorden op mijn vraag over 4 en 5 jarigen. Het is mij duidelijk dat deze kids het makkelijk aankunnen.
  Ik ben een fervent voorstander voor sporten, zeker in teamverband maar soms bekruipt mij het gevoel dat “men” gaat voor groot, groter, grootst en dat “kwaliteit” een onderschoven kindje dreigt te worden. Het moet ook te behappen zijn voor een organisatie.
  Ik feliciteer alle deelnemers, ouders, begeleiders en organisatie en hoop dat volgend jaar het weer een succes wordt!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.