Een avond met Mark Knopfler in Zwolle

Zwopllle – Vrijdagavond was de bijna uitverkochte IJsselhallen Zwolle hét podium voor een concert van Mark Knopfler. Mark Knopfler vestigt zijn naam als topgitarist met zijn band Dire Straits en behoort tot het summiere lijstje van grootste gitaristen aller tijden. Na een optreden dit jaar in Amsterdam deed de bekende Brit nu met het programma "An evening with Mark Knopfler" Zwolle aan.

_mg_2400.jpg 

Mark Knopfler en zijn bandleden genieten zichtbaar op de buhne. Regelmatig kijkt de beroemdheid de band rond om te beoordelen hoe het ervoor staat. Zijn blik laat tevredenheid zien. Zo nu en dan glimlacht hij een bandlid toe. “Hoe ouder ik word, hoe meer ik wil schrijven”, licht hij toe, “Ik geniet steeds meer van het hele proces van schrijven, opnemen en live spelen. Het voelt voor mij bijna als een lange trip.” Naast nieuw materiaal maakt Knopfler maar wat graag plaats voor zijn oude klassiekers. Knopfler speelde Romeo & Juliet, Telegraph Road en So far Away van die zo succesvolle tijd, in Zwolle. “De Dire Straits nummers maken deel uit van onze levens. Ik speel de nummers graag een tikje anders om niet routineus te klinken. Maar ik hou ervan die nummers opnieuw te spelen. Ik heb ze geschreven en mijn fans houden ervan. Zo simpel is het.” Samen met zijn zevenkoppige band kreeg Knopfler meer dan eens de handen op elkaar. Dat was 34 jaar geleden met de Dire Straits op dezelfde locatie in Zwolle al precies zo.
 
_mg_2361.jpg
 
_mg_2350.jpg 
 
 _mg_2420.jpg
 
Via Lees verder meer foto’s…

_mg_2440.jpg
 
_mg_2393.jpg
 
Artikel delen:
Reacties 13
 1. Het was meer dan fantastisch!! Ik hou vooral van de instrumentale gedeeltes. Een solo van de violist (basviolist), het nummer Telegraph Road en niet te vergeten de passage van de twee fluitisten was weergaloos. Echte muziek!!!


  ⚠️ Meld

 2. Volgens mij was de airco kapot, want man man wat was het toch warm daar. Zouden ze dat expres doen om extra drankjes te verkopen? Ik heb dat wel eens gehoord, dat ze dat kunnen doen. Verder heel erg genoten.


  ⚠️ Meld

 3. Was echt super! ik ging met de beste vriend van me vader, die gingen vroeger altijd samen heen, mooie herinnering aan me vader die op 35 jarige leeftijd is overleden, en leuk om nummers te spelen van Dire straits.

  alleen 10 euro voor het parkeren bij de ijsselhallen vond ik echt belachelijk! en het was idd erg warm!>:(


  ⚠️ Meld

 4. Fantastisch concert! Mark en zijn gitaar. En niet te vergeten het samenspel met de bandleden. helemaal te gek. Had alleen graag gezien, dat ze Brothers in Arms als toegift zouden doen, maar ja, je kunt niet alles hebben. Ik ga zeker de usb-stick met het concert bestellen!


  ⚠️ Meld

 5. Hey Mark zonder zijn stoel oh ik zie hem al 😛

  Parkeren bij de ijsselhallen doe je ook aan de andere kant van het spoor.

  Kan daar warm zijn in die veehallen, en ook qua geluid is het ook niet alles en ook door de prijzen van de kaartjes heb ik deze keer overgeslagen.


  ⚠️ Meld

 6. Ik en mijn man hebben enorm genoten. We vinden Mark steeds beter worden naarmate zijn leeftijd vordert wij bezoeken al meer dan 30 jaar zijn concerten en worden altijd weer geraakt. [/i]:):);)


  ⚠️ Meld

 7. Wat een avond, genoten van het prachtige Keltische gevoel dat in vele nummers terug kwam. Ik dacht na Speedway at Nazareth dat er geen nummer ooit meer aan deze zou tippen, maar toen kwam nog eens Telegraph Road………. De drummer, Ian Thomas, is niet alleen een geweldige drummer, maar maakt ook nog een klein showtje, erg leuk! Wat een super band, wat een ongelooflijke gitarist.


  ⚠️ Meld

 8. Ben met mijn 17-jarige (gitaar spelende) zoon geweest. Ik heb die muziek van Knopfler in mijn tienerjaren zo grijs gespeeld dat het ook totaal in zijn DNA zit. Onvermijdelijk, hahaha. Het onderscheid tussen ons vrijdagavond was ondanks de twee generaties, miniem: we zaten beide als kinderen in de snoepwinkel zo blij te kijken. Elke toon is raak, perfect getimed en zoooo herkenbaar Knopfler. Dat voel je, of dat voel je niet.
  Tegen het eind van het concert keken we elkaar plots aan na één toon van het volgende nummer. We beseften tegelijkertijd: hij gaat het echt doen, hij gaat Telegraph road spelen… Kanniewaarzijn! Fan-tas-tisch. Dat Dire Straits-nummer MOET je ooit live gehoord hebben. Knopfler speelde het. En hoe! Weggeblazen werden we door Knopfler. Eenzaam goed. Iedereen stormde daarna naar voren voor een glimp en ook wij gaven ons maar over aan deze intolerantie. Met rode oortjes van opwinding zagen we Knopfler vervolgens op 4 meter afstand zijn gitaar bespelen voor nóg twee nummers (waaronder so far away). Goeie genade, wat een moment. Wanneer we op aarde terugkeerden? Hahaha, zeg het maar. Volgens mij moet dat nog steeds gebeuren…. 🙂


  ⚠️ Meld

 9. Geweldige artiest en een geweldig concert. Ook grote complimenten voor de organisatie, was voor mij de eerste keer in de Ijsselhallen en een zeer aangename ervaring: je voelt je er echt welkom.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.