Canadees daklozeninitiatief presenteert plan

Zwolle – Dinsdag 11 juni op 19.30 uur worden in de WRZV hallen te Zwolle de succesvolle initiatieven van woningcorporatie Vancouver Native Housing Society (VNHS) in Vancouver gepresenteerd. Projecten waarbij (ex-) daklozen werken aan kunst en in de horeca.

Joseph Maclean was jaren werkzaam voor Vancouver Native Housing Society (VNHS). Hij reist nu door Europa om het verhaal te vertellen van twee maatschappelijke ondernemingen die door de VNHS is opgericht. Ze hebben een aantal concepten bedacht die hun cliënten (dakloze oorspronkelijke Canadese inwoners) helpen hun leven weer op de rails te krijgen. Twee bijzondere projecten worden gepresenteerd, waarbij de cliënten worden geactiveerd via het werken aan kunst en  het werken in een hotel. Ze hebben een galerie waar kunst die gemaakt is door hun cliënten wordt verkocht. Er is een hotel dat door de cliënten  wordt gerund. Zo wordt er geld verdiend door de doelgroep, ze zijn nuttig bezig, ze maken mooie dingen en ze krijgen hun leven weer op orde.

Kijk ook op de websites:

http://www.urbanaboriginal.org/ (de gallery)

http://skwachays.com/ (het hotel)

http://www.vnhs.ca/ (de woningcorporatie)

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mooi hoor mooi plan ben nu in Zwolle al ruim 10 jaar met kunst bezig als ex verslaafde en dakloze met projecten in de wijk.
    Dus we zijn er al wel veel succes hopelijk wordt het wel de zelfde op zet zoals Canada


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.