Edwin Kiptoo wint Halve Marathon van Zwolle

Zwolle – De Keniaan Edwin Kiptoo heeft zaterdagavond de dertiende editie van de Zwolse Halve Marathon op zijn naam geschreven in een mooie tijd van 1.01,19 uur. Alfers Lagat werd tweede. Wilfred Kirwa kwam als derde over de finish

8_juni_2013-470.jpg

Zaterdag genoten duizenden  hardlopers van het gezellige hardloopfestijn. De weersomstandigheden waren nagenoeg perfect voor een goed resultaat. Ook dit jaar stonden er weer duizenden toeschouwers langs de route, die konden genieten van de topprestaties van de deelnemers en de diverse muzikale optredens van bijvoorbeeld Harm Wolters, een piratenkoor en een slagwerkspektakel langs de route. Michel Butter werd met een 9e plaats de beste Nederlander. Agnes Mutune won bij de vrouwen. Jane Moraa werd tweede. Flomena Chepchirchir finishte als derde.

_mg_2836.jpg 

_mg_2777.jpg 

8_juni_2013-272.jpg
Via Lees verder meer actuele foto’s…

_mg_3058.jpg
 
8_juni_2013-6.jpg
 
8_juni_2013-25.jpg
 
8_juni_2013-39.jpg
 
8_juni_2013-121.jpg 
 
8_juni_2013-52.jpg
 
8_juni_2013-152.jpg
 
8_juni_2013-209.jpg
 
8_juni_2013-252.jpg 
 
8_juni_2013-257.jpg
 
8_juni_2013-218.jpg 
 
8_juni_2013-282.jpg
 
8_juni_2013-286.jpg
 
8_juni_2013-326.jpg 
 
8_juni_2013-338.jpg
 
8_juni_2013-403.jpg
 
8_juni_2013-509.jpg
 
8_juni_2013-568.jpg
 
8_juni_2013-588.jpg
 
8_juni_2013-636.jpg
 
8_juni_2013-670.jpg
 
8_juni_2013-735.jpg 
 
_mg_2787.jpg
 
_mg_2798.jpg
 
_mg_2812.jpg
 
_mg_2856.jpg
 
_mg_2957.jpg
 
_mg_2989.jpg
 
_mg_3011.jpg
 
_mg_3018.jpg
 
_mg_3027.jpg
 
_mg_3044.jpg
 
bas_van_de_goor.jpg 
Oud- volleybal international Bas v.d. Goor…
Artikel delen:
Reacties 37
 1. Wat een geweldige sfeer op de Wipstrikkerallee. Harm Wolters moedigde met zijn liedjes de lopers aan en het publiek bleef niet achter.


  ⚠️ Meld

 2. Er zullen wel toptijden gelopen zijn. Als Harm Wolters gaat zingen, dan zou ik ook een tandje bijschakelen. 😉

  Wat doet die bus daar trouwens op de elfde foto?


  ⚠️ Meld

 3. De bus, die reed gewoon door. Ik was daar getuige van. Belachelijk!!!
  Al toeterend reed hij gewoon de tunnel in. De lopers liepen gevaarlijk dicht naast de bus…..


  ⚠️ Meld

 4. Bus was lijn 2 Ittersum, negeerde verkeersregelaars. Als hij 5 min zou wachten. Hoop dat de organisatie dit bespreekt. Verder top geregeld!


  ⚠️ Meld

 5. Ben net weer thuis in groningen en heb intens genoten ,wat een sfeer
  Heb niet gelopen maar gekeken ,geweldig ,volgend jaar weer kijken .

  Prachtige foto,s bedankt

  Groeten Marry Burgering


  ⚠️ Meld

 6. Heeft iemand nog info betreft die ambulance die met loeiende sirene en onder politie begeleiding de #zhm13 verliet via de Luttekestraat?  ⚠️ Meld

 7. Mooi en groot evenement in Zwolle,maar volgend jaar moeten ze de school jeugd een uur eerder laten vertrekken.De echte hardlopers hebben er alleen maar last van gehad.


  ⚠️ Meld

 8. Ik heb het op rtvoost gevolgd. Wat ik jammer vond, was dat bij de halve marathon alleen de kopgroep werd gevolgd. De uitzending werd pas interessant toen die eerste 6 waren gefinished.


  ⚠️ Meld

 9. Suze: als een buschauffeur te eigenwijs is om te stoppen, wat kun je dan als verkeersregelaar dan nog doen? Met gevaar voor eigen leven voor de bus gaan staan en maar hopen dat ‘ie stopt? Dacht ’t toch niet h?..


  ⚠️ Meld

 10. Nee geen verschillende routes vanaf Koggelaan door bussluis richting karnebeekstraat.

  Tja sommige mensen lappen regelaars aan hun laars. Ook een aantal meiden stak gewoon route over bij vismarkt, terwijl ze werden tegengehouden, lopers struikelden bijna.

  Wedstrijlopers hadden toch geen last van scholieren. De meeste finishten na een uur net voor de wedstrijdlopers toch en na het recreantenvak.
  De hard lopende scholieren hadden ook last van de langzamere recreanten, tja dat weet je ook met zo’n grote wedstrijd.


  ⚠️ Meld

 11. Bericht door Nw, op 9 juni 2013 om 11:31
  Nee geen verschillende routes vanaf Koggelaan door bussluis richting karnebeekstraat.

  Ik heb tv oost gekeken en daar kwamen de wedstrijdlopers niet langs de Koggelaan. Conclusie van mij: er waren meerdere routes uitgezet.


  ⚠️ Meld

 12. @mike; iedereen heeft dezelfde route gevolgd hoor. Maar een buschauffeur die aanwijzingen van verkeersregelaars negeert en die kennelijk niet in de gaten heeft dat er duizenden hardlopers door ‘zijn’ tunnel lopen die spoort niet. Wat een gek zeg.
  En verder: wat een prachtig evenement!


  ⚠️ Meld

 13. Mike70 jij hebt gelijk als je op tv oost hebt gekeken, maar ik heb toch zeker op de kogellaan gelopen, richting bussluis. Misschien zelf een keer meedoen of echt komen kijken?

  Ik neem aan de organisatie wat doet met die buschauffeur en met de irritant veel langzaamlopende scholieren die dan daarna weer sprinten tegen je opbeuken?

  Verder weer een top geregelde 4 mijl/halve marathon. Volgend jaar weer!


  ⚠️ Meld

 14. Had wel een live stream verwacht hier op het weblog. Leuke foto’s en volgend jaar meer batman’s?

  Ja dames en heren. Die buschauffeur maakte kennelijk een fout en had moeten stoppen. Liefst nog een draai maken zodat hij tegen het verkeer in gaat.

  En die bejaarden die in de bus zaten en slecht ter been zijn, had hij er zo uit moeten gooien. Laat ze maar mee lopen met de marathon, beetje dat ouwe luie zweet eruit lopen.

  Zou goed voor ze geweest zijn. 😉


  ⚠️ Meld

 15. deze chauffeur hoort niet meer op een bus,
  hij kon weten dat ze hier maar 1 x langs zouden komen
  :o>:(:o>:(:o>:(:o>:(:o:o


  ⚠️ Meld

 16. Deze Chauffeur is meerdere malen in de fout gegaan. Zoals ik kan uitmaken in de verhalen van de getuigen hier boven. 1: De chauffeur negeert een stopteken van de dienstdoende verkeersregelaar. 2: de chauffeur ziet dat er veel mensen in de tunnel lopen waar hij bij zich zelf al kan gaan afvragen wat hij met zo’n groot gevaarte tussen de menigte doet. Hier had hij de bus al moeten stopzetten om de hardlopers niet in gevaar te brengen. Maar nee zoals de mensen hier boven zeggen is hij al toeterend de tunnel ingereden en de hardlopers in gevaar gebracht heeft. in de afgelopen jaren zijn er al een aantal levens gesneuveld door deze Syntus bussen in Zwolle. Wel of geen schuld van de chauffeurs. Syntus toon aan dat je begaan bent de reizigers / mede verkeersdeelnemers en zet de chauffeur op non actief.


  ⚠️ Meld

 17. Ze hebben mij altijd geleerd dat je op moet vallen met je looptijden, niet met je outfit #zielig #volwassenman?


  ⚠️ Meld

 18. Ik heb gisterenavond wederom genoten als toeschouwer van dit geweldige sport-evenement in onze mooie binnenstad. Goede sfeer en iedereen langs de kant heeft lopers en loopsters enthousiast toegejuicht en aangemoedigd. Voor wat betreft die idioot van een buschauffeur; Ik hoop dat zijn werkgever hem na afloop van zijn dienst op staande voet ontslagen heeft, wat bezielt zo iemand?


  ⚠️ Meld

 19. @Wim Waanzin

  Iedereen zijn feestje! De 1 loopt mee om het uitlopen de ander voor een PR. Dus ieder zijn ding, samen maken we het feest 😀


  ⚠️ Meld

 20. Verkeersregelaars hebben hun werk gedaan, deze buschauffeur is willens en wetens erin gereden via extra verkeersregelaars is hier nadere actie opgenomen. Er waren wel meer problemen met Syntus, parkoer was vrij kwam toch nog een bus over het parkoers, chauffeurs was woest en nijdig >:(:(>:(:(>:(:(


  ⚠️ Meld

 21. Over de buschauffeur mag hij blij zijn dat hij niet tijdens de zhm door de tunnel reed had hem aangeklaagd voor poging tot doodslag zeer triest en mag hopen dat styles deze chauffeur ontslaat is niet geschikt voor dit werk. >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 22. Ik heb vaker een staaltje onbeschoftheid van Syntus buschauffeurs meegemaakt, maar dit sloeg alles! Ik ben me rotgeschrokken toen ik de tunnel uitliep. Ontslaan die gek en wel direct en rijbewijs afnemen!!! Een tunnel inrijden waar nog zeken 2000 mensen in lopen, dan heb je geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel!


  ⚠️ Meld

Reageer