ZRZV zet in op aangepast zeilen

Zwolle – Zaterdagmiddag organiseerde de Zwolsche Roei en Zeilvereniging ZRZV een zeilmiddag voor mensen met een lichamelijke en/of zintuigelijke beperking of een chronische ziekte. De zeildag vond plaats bij ZRZV aan Holtenbroekerdijk. Een aantal vrijwilligers die affiniteit hebben met de zeilsport stonden deze middag klaar om samen met enthousiaste zeilers er een spetterende zeiltocht van te maken! Met zes belangstellenden was de opkomst boven verwachting. De deelnemers genoten zichtbaar!

zeilmiddag-4.jpg 

Tijdens de zeiltocht werd er gevaren in 1- of 2-persoons aangepaste zeilboten. Deze Access Dinghy’s werden beschikbaar gesteld door Sailabillity Nederland. Deze organisatie heeft als doel het zeilen door mensen met een beperking te stimuleren. De inrichting en besturing van de Acces Dinghy kan worden aangepast al naar gelang de handicap van de zeiler. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk mensen met verminderde handfunctie toch zelfstandig te laten zeilen. De aanpassing van de bootjes is niet direct te zien. Een zitplaats is altijd in het midden en het vaartuig heeft een grotere kiel. Daardoor kan het bootje niet omslaan. Deelnemers worden op afstand door een coach in volgbootje van instructies voorzien.

zeilmiddag-6.jpg

zeilmiddag-9.jpg

zeilmiddag-2.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

ZRZV heeft de ambitie het aangepast zeilen, net als het aangepast roeien,  op termijn volwaardig onderdeel te laten zijn van de vereniging. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via aangepastzeilen@zrzv.nl.

zeilmiddag-3.jpg 

zeilmiddag-5.jpg

zeilmiddag-7.jpg

zeilmiddag-10.jpg

zeilmiddag-1.jpg

zeilmiddag-11.jpg

zeilmiddag-8.jpg 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het was een prachtige dag. Lekker windje en veel zon. Ideale omstandigheden om te zeilen. Het zou mooi zijn als de ZRZV dit vaker kan organiseren.


    ⚠️ Meld

Reageer