Man gewond na steekpartij aan Sumatrastraat

Zwolle – Bij een steekincident op de Sumatrastraat in Zwolle is zondagavond 9 juni een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats ernstig gewond geraakt. Later op de avond meldde zich een verdachte bij de politie. Deze man is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

https://youtu.be/Fwq19s_9jjI 

Rond 20.15 uur kreeg de politie een melding van een ruzie in de Sumatrastraat waarbij een man was neergestoken. Toen de politie ter plaatse kwam was het slachtoffer niet meer aanspreekbaar. Hij is door omstanders en hulpverleners gereanimeerd. De man is daarna met ernstige verwondingen door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Later op de avond meldde zich een verdachte bij de politie. De man is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie is direct na het incident gestart met een buurt- en sporenonderzoek. De aanleiding en toedracht tot het incident zijn nog niet bekend.

09-06-2013_steekpartij_sumatrastraat_02.jpg

09-06-2013_steekpartij_sumatrastraat_03.jpg

09-06-2013_steekpartij_sumatrastraat_04.jpg 

Artikel delen:
Reacties 72
 1. Wilbert1, als de man in het ziekenhuis ligt, dan is alles wat je niet hoort van de familie/betrokkenen of de politie doorgaans speculatie. En als hij nog leeft, dan moet ervolgens mij flink gewerkt worden door chirurgen om dit zo te houden. Ik hoop dat de man het overleeft in elk geval….


  ⚠️ Meld

 2. Hoezo sterkte voor de slachtoffer? Ik was dicht in de buurt toen het gebeurde, jullie hebben geen enkele idee wat die buurt heeft moeten doorstaan… Je zult wel morgen / overmorgen te horen krijgen hoe en wat.

  hij is 2 keer op zijn hart gestoken wat ik te horen kreeg van de mensen die het zagen.


  ⚠️ Meld

 3. Echt erg hoor. Vind t verschrikkelijk. Alleen snap ik niet hoe je het voor de zoveelste keer voor elkaar krijgt in de problemen te komen te zoeken. Geliefd in de buurt was hij niet. hij staat zeer bekend bij de politie voor steek- vechtpartijen. Jammer triest. Hij is zo gevormd.

  Laten we hopen dat hij het haalt. Niemand gun je de dood.


  ⚠️ Meld

 4. Als je nergens staat ingeschreven wil niet zeggen dat je geen woonverblijf heb. Je bent alleen onvindbaar voor derden en of schuldeisers bijvoorbeeld.

  Weet je wat heel vreemd is, de zelfde persoon was 3jr geleden ook betrokken bij schietpartij zelfde straat buurt en was hij toen ook slachtoffer, kogel in zijn borstbeen. (Hij was toen gelukkig de zelfde dag de ziekenhuis weer uit) En het is ook nog eens bijna dezelfde datum ook. Ja echt ik heb t na keken. Echt raar.


  ⚠️ Meld

 5. Het is allemaal zijn eigen schuld
  moet hij zijn ex maar met rust laten met kindje
  hij had al straat verbod er is polie gebeld maar die kwam niet
  ja toen het allemaal te laat was en alles al gebeurd was
  En nu zit er een vader van 4 kinderen ervoor vast  ⚠️ Meld

 6. Track en indische buurt, ik kan mij geen situatie voorstellen waarin ik een neergestoken man geen sterkte zou willen wensen. Als er grote problemen zijn meteie man, dan wens ikde buurt sterkte en een goede oplossing toe.


  ⚠️ Meld

 7. @Indichebuurt als die sukkel met 4 kinderen niet vast had willen zitten, had hij niet een ander mens moeten neersteken. Kom op zeg! We zijn geen barbaren. Maakt me niet uit wat de aanleiding is, we leven in een rechtstaat, waar we niet anderen neersteken. PUNT!

  @Track ook hier maakt het me geen donder uit wat die kerel heeft uitgespookt, dat is aan de politie/justitie. Ik weet alleen dat hij is neergestoken, door een andere burger, dus sterkte voor het slachtoffer.


  ⚠️ Meld

 8. @mona als dat een probleem is, dan had dat aan politie/justitie overgelaten moeten worden. Dit is geen 18de eeuws arabië, dit is 21ste eeuws Nederland. Waar we een rechtstaat hebben, en niet jan-en-alleman zo maar het recht in eigen hand kan nemen.


  ⚠️ Meld

 9. :(Sorry tis altijd wel wat in deze buurt. woon er 20 jaar zowat maar er is altijd wel gezeik, met de normale mond kunnen ze niet praten tis altijd of ruzie maken of je krijg een mes in je donder. ben gewoon plat want het is gewoon zo. overdag dat er kindjes spelen. dis toch niet veilig voor de kid’s .aan gezien dit wel een wijk is waar veel kinderen lekker op straat spelen.
  Ik voel me niet meer veilig hier . ook ik merk wel is wat op maar zeg er niks over voor je weet hang je zelf.vind wel sneu want het was gisteren een leuke dag in de wijk ze hadden spelertjes dag.en nu dit weer. indd die man zal wel zijn kinderen missen ook al geef ik hem geen gelijk hij had weg moeten blijven .maar ik ga nu wel weg uit deze buurt wilde al weg maar dit geeft geen lekker gevoel om te blijven . kan je wel denken over al gebeurt wat maar deze buurt weet het elke keer wel zo voor mekaar te krijgen dat er zowat dode vallen en ik als vr wil mij daar niet in bloot stellen dis een vorm van zinloos geweld. met deze buurt komt het gewoon nooit goed .punt uit zo denk ik er over na 20 jaar zie ik dat deze buurt allemaal achter uit gaat. en ik zeg gewoon nu even wat wij er van vinden woon nog geen 100 meter af stand dis niet de 1ste keer he. maar goed sterkte voor de famillie en vrienden van de man want als je met met je mond kan oplossen en dan dit gaan doen ben je zelf een loezer >:(vind wel jammer voor de mensen die het beste voor de buurt doen.;D;D


  ⚠️ Meld

 10. Inderdaad hij had zeker zijn ex met rust moeten laten en hij had zijn ex en zijn bloed eigen dochter niet in elkaar moeten slaan hij was net weer vrij en zocht zelf de problemen weer op die man die hem heeft doodgeschoten was zelf ook de lul bij hem met dreigen en ramen doorgooien het is zijn eigenschuld zijn ex voelt zich door hem niet eens veilig meer thuis. Hij had van mij dood mogen wezen!!!


  ⚠️ Meld

 11. @Mimi het klinkt echt verschrikkelijk wat hij heeft gedaan, maar (gelukkig) bestaat de doodstraf niet in Nederland, ZEKER niet door eigen gericht. Ik ben daar erg blij mee, ik ga liever niet terug naar de middeleeuwen. Als deze man nog niet gestraft is voor zijn bewezen misdaden, dan hoort justitie daar voor te zorgen.


  ⚠️ Meld

 12. even daarvoor hield de politie hem staande vlakbij de buurt…jammer dat hij niet is meegenomen met een straatverbod…had t niet hoeven gebeuren gisteren…..uitstel waarschijnlijk….


  ⚠️ Meld

 13. Jasper jij weet ni eens wat er aan de hand is als jij 300 keer word bedrijgt dat je afgemaakt word en je kindern klappe krijgen en bla bla en dat 2 vrouwen door hem in elkaar geslagen word en 2 jaar geleden ook al in de Indicebuurt een schietpartij veroorzaakt en zit die vast is die net 2 weken vrij komt die weer dat ze 3 keer hebbe gebeld na politie en dat hun gewoon niks doen dn ben je er nu wel een keertje klaar mee of niet .

  Ik snap niet dat mensen kenne reageren op zoiets terwijl ze ni weten waar het over gaat ik kan daar echt niet tegen ze geven ONZE wijk een slechte naam omdat het hier gebeurt maar door een man die hier ni eens woont


  ⚠️ Meld

 14. He m en jasper stelletje betweters.
  Was het geen zelf verdedeging??????
  Liep het ” slachtoffer” niet zelf met een mes te dreigen?
  Het was de ??n of de ander….

  Oordeel niet als je niet weet waar je over praat..  ⚠️ Meld

 15. @zwollegirl het maakt me wat betreft wel of niet steken helemaal NIKS uit wat er aan vooraf is gegaan. Je speelt in Nederland niet voor eigen rechter. Dat is gewoon heel duidelijk. Om dat te kunnen/mogen zeggen, hoef je verder niks van de situatie af te weten.

  Uiteraard neemt dat niet weg, dat als die kerel echt zoveel narigheid veroorzaakt, dat de politie mbv justitie daar iets mee moet doen. Het is heel vervelend als dat niet tijdig/correct gebeurt, maar nog steeds geen excuus om het recht in eigen hand te nemen.

  Zeker niet als je 4 kinderen hebt op te voeden.


  ⚠️ Meld

 16. Oh en over dit:
  “en 2 jaar geleden ook al in de Indicebuurt een schietpartij veroorzaakt”

  Hij werd neergeschoten, hoe heeft hij dat dan veroorzaakt???

  Echt serieus, mensen nemen hier een wel erg groot loopje met de feiten.


  ⚠️ Meld

 17. @zwolle038 als het slachtoffer ook een mes in de handen had, was die ook fout bezig (hoewel dreigen met een mes, net iets minder fout dan het daadwerkelijk gebruiken). En ik snap ondertussen ook wel dat het slachtoffer geen lieverdje is. Dan nog vind ik niet dat je het goed kan praten, of zelfs wensen dat hij dood gaat.

  Overigens als iemand voor mijn neus staat te zwaaien met een mes, loop (ren) ik de andere kant op. Maar dat ben ik.


  ⚠️ Meld

 18. ik snap niet dat iedereen gelijk reageert op een verhaal waar ze niks vanaf weten zelfs het aantal kinderen hebben ze verkeerd hij heeft geen 4 maar 3 kinderen dus dat zegt wel genoeg lijkt mij…..pas reageren als je een compleet verhaal hebt met alle feiten enz…
  maar mijn gedachten gaan uit naar de dader die door omstandigheden zijn kinderen een poos moet missen en andersom natuurlijk de kinderen die hun vader moeten missen


  ⚠️ Meld

 19. @am

  De informatie over het aantal kinderen haal ik uit de opmerking van Indischebuurt:
  Bericht door Indichebuurt , op 10 juni 2013 om 07:14
  En nu zit er een vader van 4 kinderen ervoor vast

  Alle informatie heeft niemand, ook jij niet, dus waarom jij wel mag reageren en anderen niet, is mij een raadsel.

  Ik reageer op een nieuwsbericht, aan de hand van de informatie die mij wordt gegeven. Daarvoor is de reactie mogelijkheid aanwezig hier.

  Die omstandigheden had hij kunnen vermijden, door niet met een mes rond te lopen en te gebruiken.

  ?én ding ben ik wel 100% met je eens, mijn gedachten gaan ook zeker uit naar de, blijkbaar, 3 kinderen die hun vader een tijd moeten missen.


  ⚠️ Meld

 20. niks van af weten man we wonen nog geen 100 meter van af hoe bedoel je!! en trouwens woon er al heel lang zal toch wel weten waar het over gaat tis altijd wel wat in deze buurt met je beter weter.
  en trouwens als jij het allemaal zo goed weet wat zeur jij dan.net of we geen eigen meening mogen hebben bla bla vind het wel jammer want er wonen heus mensen die het beste voor de buurt willen.
  punt uit:o


  ⚠️ Meld

 21. @jasper. Soms is weglopen geen optie , en is er geen uitweg.
  Niet oordelen. Een kat in het nauw, maakt rare sprongen.


  ⚠️ Meld

 22. @zwolle038 soms niet nee, in dit geval zet ik er grote vraagtekens bij of de dader daar uberhaupt had hoeven te staan MET mes.


  ⚠️ Meld

 23. Japser, heeft natuurlijk gelijk, maar als je zelf nooit in een soortgelijke situatie gezeten hebt kan je ook niet weten wat er in een persoon omgaat.
  Het is dan kiezen uit twee kwaden. Gelukkig oordeelt een rechter ook wel met verzachtende omstandigheden. Als een man met een mes aan de deur staat en je hebt kinderen binnen dan handel je op dat moment. Achteraf kan je makkelijk praten als buitenstaander, maar hoop maar dat jijzelf nooit in zo’n situatie terecht komt. Leuk als je dan alle betweterige antwoorden te horen krijgt over wat je wel of niet had moeten doen.


  ⚠️ Meld

 24. @1stejohn ik kan je garanderen, en daar verwed ik al mijn bezit om, dat mij dit nooit! zal overkomen. Ik zal nooit iemand neersteken. Nooit.


  ⚠️ Meld

 25. jasper als jij denkt dat het zo is kun je zelf vandaag nog die buurt even bezoeken en mensen ondervragen, ik weet wel heel zeker dat je een beter beeld krijgt hoe en wat. Daarna wil ik een bericht hierop zien wat je er van vindt.


  ⚠️ Meld

 26. Als je geen mes bij je draagt kan je ook niet steken. Zo simpel is het toch?

  Dus, waarom draag je een steekwapen op zak… ?


  ⚠️ Meld

 27. Inderdaad en dit moest gebeuren hij bleef terug komen en het is ook de schuld van de politie want als er 3 keer word gebeld en niks gedaan word tja wat moeten ze dan? Toekijken hoe zijn familie in elkaar word geslagen? Btw dat meisje die hij bij de keel pakte is maar 8 jaar? En ja mensen worden hem zat omdat hij blijft terug komen. En als er word gebeld ja en de wouten komen niet terwijl die vent een straatverbod heeft tja wat moet je dan je word niet serieus genomen dan moet je wel iets doen om je familie te beschermen wat zou jij doen als het jou dochter was ? @jasper


  ⚠️ Meld

 28. @Mimi ik zou nog beter mijn best doen om de politie duidelijk te maken dat het menens is. Ik zou niet iemand (blijkbaar) vermoorden. Ook niet om mijn familie te beschermen. Noem mij over-beschaafd, maar ik weiger om te vervallen tot hetzelfde gedrag als de barbaar die mijn familie lichamelijk belaagd.

  @Track ik ga niet naar die buurt om kritische vragen te stellen. De reactie’s die ik hier al krijg geven mij voldoende aan dat het in mijn eigen belang is om die confrontatie niet aan te gaan.


  ⚠️ Meld

 29. Nou jasper vind je na 3 keer bellen nog niet genoeg terwijl de wouten weten dat hij een straatverbod heeft? Maarja in zo situatie denk je niet na en ga je niet denken goh laat ik nog voor jan lul 100 keer bellen wouten hadden al eerder moeten ingrijpen dan had dit ook niet gebeurt en had die vent nog geleefd


  ⚠️ Meld

 30. Een verhaal heeft 2 kanten.. Zo te horen was de slachtoffer totaal geen lieverdje.. maar geeft dat dan het recht om iemand dood te steken? Overmeester hem dan met een paar man en bel de politie..

  of klinkt dat vreemd?


  ⚠️ Meld

 31. Is het slachtoffer overleden? Dan is het wel erg voor de Dader,Dan is het geen zware mishandeling meer maar doodslag.:(


  ⚠️ Meld

 32. mona ga weg jo jij weet helemaal niks. wij zitten zelf over de buurt in gek ge met zulk tuig en niemand doet wat ja ja tuurlijk jij alles zo goed zwolskrant. hou jij maar alles in de gaten want een leven heb jij zelf niet. vind wel echt sneu want tis altijd de zelfde. echt jammer voor de mensen die wel het goede zien ga lekker lullen jo das alles wat je kan. normaal nl’s praten is er niet vind wel sneu voor die man twee kijken twee schuld:P


  ⚠️ Meld

 33. Sneu voor de kinderen. Voor de rest kan ik mij wel voorstellen dat de druppel ergens doet overlopen.

  Ik wens de kinderen en de mensen die het hebben gezien veel sterkte.


  ⚠️ Meld

 34. :'(:'(:'( gewoon te triest voor voor woorden iemand is zijn gezin misschien wel kwijt en een die persoon vecht voor zijn leven en jullie zitten te kibbelen wie er gelijk heeft mensen mensen mensen toch:'(


  ⚠️ Meld

 35. Persbericht update:

  Man overleden na steekincident Sumatrastraat

  Zwolle – De 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die zondagavond 9 juni ernstig gewond raakte tijdens een steekincident in de Sumatrastraat is zondagnacht 9 juni aan zijn verwondingen overleden. Een verdachte uit Zwolle heeft zich zondagavond 9 juni gemeld bij de politie. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De aanleiding en toedracht van het incident worden nog onderzocht.

  De politie is op zoek naar getuigen die zondagavond rond 20.15 uur iets gehoord of gezien hebben in of rond de Sumatrastraat. Daarnaast is de politie ook op zoek naar het voorwerp waarmee gestoken zou zijn. Heeft u informatie, neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem uw melding doen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


  ⚠️ Meld

 36. nou nou nou wat een elende voor de 3 kinderen dat vind ik nog het ergste van alles ze hebben genoeg meegemaakt zo is het beter anders waren die kinderen hun vader kwijt geweest hij is namelijk mijn broer


  ⚠️ Meld

 37. nou mensen jullie zeggen allemaal zo maar wat ik heb juistem respect voor john goed gedaan jongen je heb je goed verdedigt wie nie luisteren wil moet maar voelen


  ⚠️ Meld

 38. tuurlijk eigenrechte spelen das alles wat ze kunnen hier. en idd voor de kids is het heel triest weer zo iets houd het dan nooit op.de man is nu dood goed nu hebben jullie je zin wens je er vrede mee.god straft als je dat maar onthoud


  ⚠️ Meld

 39. Snap dat je iemand de hersens zou willen in slaan als die persoon het bloed onder je nagels vandaan haalt. Maar voor eigen rechter spelen keur ik altijd af! We leven namelijk in een modern, Westers land met een dito beschaving. Wens trouwens iedereen sterkte die er mee te maken heeft met dit verschrikkelijke voorval.


  ⚠️ Meld

 40. jongens, jongens, jongens, wat een vervelende, ongepase en onbeschofte reacties geven sommige mensen hier zeg!! Discussie sluiten lijkt mij prima

  Het is erg genoeg dat hierbij iemand is overleden. Sterkte voor de nabestaanden!  ⚠️ Meld

 41. Bart2, mensen hebben een eigen keus gekregen, en je ziet waar mensen zelf voor kiezen. Als God overal een stokje voor zou steken leefden we in Utopia.


  ⚠️ Meld

 42. wat god met mij doet zal mij een worst wezen het gaat erom in nederland mag je jezelf verdedigen ongeacht wat de consecenties ervan zullen zijn als ik moet kiezen tussen mijn leven of een ander zijn leven dan is de keuze toch niet zo moeilijk


  ⚠️ Meld

 43. De verdachte van de dodelijke steekpartij in Zwolle wordt veertien dagen langer in voorarrest gehouden. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag bepaald.

  De man, een 35-jarige Zwollenaar, wordt ervan verdacht afgelopen zondagavond in de Sumatrastraat in Zwolle een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats dood te hebben gestoken. Het slachtoffer zou twee keer in zijn borst gestoken zijn. Hij verloor daarbij veel bloed. Hulpverleners hebben de man op straat nog geprobeerd te reanimeren.
  Het is nog niet bekend wat de aanleiding voor de steekpartij was. Volgens omwonenden ging er een korte ruzie aan de steekpartij vooraf. De politie doet onderzoek.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.