Bik Kunstenaars klaar voor het basisonderwijs

Elf kunstenaars hebben op 28 juni de opleiding ‘beroepskunstenaars in de klas’ (bik) afdeling Zwolle met succes afgerond en hun certificaat ontvangen. De kunstenaars zijn in een jaar tijd voorbereid om kunstprojecten en workshops voor het basisonderwijs uit te voeren. Het was een intensief jaar met stages, lesdagen en samenwerkingsprojecten.

 

Kunstenaars kunnen de schakel vormen tussen kunst en school. Zij kunnen helpen om kunst- en cultuureducatie binnen het basisonderwijs in leerzame en boeiende projecten te vertalen. De bik-opleiding is een individueel ontwikkelingstraject, waarin de deelnemers les hebben gekregen van ervaren docenten, begeleiders en kunstenaars. De kunstenaars hebben stages gelopen op basisscholen en zijn nu klaar om zelfstandig educatieve kunstprojecten en – activiteiten te organiseren. Dat kan een eigen project zijn of maatwerk, waarbij de kunstenaar samen met de school een project opzet. Scholen halen een kunstenaar in de klas die kunst voor kinderen tot leven brengt, of zoals de kunstenaars het zelf zeggen: “Werkend en denkend vanuit ons eigen kunstenaarsschap willen wij leerlingen laten ervaren hoe kunst kan klinken, muziek kan kleuren, en film kan bewegen tot meer. Veel meer!” 

De geslaagde kunstenaars zijn:

Jort Bonne uit Enschede

Rob van Putten uit Bathmen

Mirjan Koldeweij uit Eibergen

Patrick Ros uit Haaksbergen

Ingrid van Bergen uit Enschede

Marit de Wolf uit Kampen

Corine Aalvanger uit Ommen

Els Rademaker uit Hasselt

Judith Vasquez uit Kampen

Jetteke Ottevanger uit Nijmegen

Lisette Stolp uit Kampen

eze kunstenaars zijn opgenomen in de Cultuurklapper, het overzicht van het aanbod van kunst- en cultuureducatie door KCO geselecteerd. Scholen kunnen hier projecten uit kiezen.  De Cultuurklapper is te vinden op www.cultuurklapper.nl. De elf kunstenaars staan ook vermeld op de website van KCO, www.kco.nl en op www.beroepskunstenaarsindeklas.nl 

Artikel delen:

Reageer