Team Ronald2Emma volbrengt monstertocht

Zwolle – Vermoeid maar zeer voldaan arriveerde het team Ronald2Emma zondagmiddag rond 15.30 uur bij het AMC in Amsterdam. De monstertocht vertrok vrijdag 24 mei jl. vanuit Zwolle . De fondsenwervende tocht van 8.500 kilometer per motor of auto, door twintig landen, leverde € 90.000,- op voor het Ronald McDonald Kinderfonds en het Emma kinderziekenhuis AMC.

rmd_monstertocht.jpg 

Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds is vol lof over deze monstertocht: “Wat een ongelofelijke prestatie, zoveel kilometers af te leggen en op die manier symbolisch de strijd die zieke kinderen en hun ouders doormaken onder de aandacht te brengen”. De twaalf deelnemers, waarvan 2 bestuursleden van het Ronald McDonald Huis in Zwolle, vertrokken op 24 mei vanuit Zwolle met vier auto’s en vier motoren om geld in te zamelen voor het Emma kinderziekenhuis AMC en het Ronald McDonald Kinderfonds. André Kuipers, een van de ambassadeurs van Ronald2Emma hierover: “Zelfs met een ruimteschip is dat een pittige afstand, geweldig dat jullie dit doen”.

De tocht was ook voor de andere deelnemers een emotionele ervaring. Veel kippenvel-momenten, het delen van emoties, genieten van de omgeving maar ook afzien vanwege vermoeidheid. Maar alles met de gedachte dat zieke kinderen en hun ouders ook altijd door moeten. Dat is wat de groep op de been heeft gehouden. Een van de andere deelnemers, de Zwolse Evert Leideman over een indrukwekkend moment tijens de reis: “Wij bezochten het Ronald McDonald Huis in Budapest. Een prachtig initiatief in een land dat heel wat minder bedeeld is dan Nederland. Maar de emoties van zieke kinderen en hun ouders zijn universeel”.

Met de tocht symboliseren de deelnemers de veranderingen die een ziek kind doormaakt. Het opgeven van een vertrouwde omgeving (thuis), de onzekerheid die je te wachten staat en het gevecht om weer beter te worden.

Artikel delen: