Leerlingen Greijdanus rennen voor goed doel

Zwolle – 40 leerlingen van het Greijdanus College hebben afgelopen zaterdag 8 juni op het Zwolse halve marathon festival de 4 Engelse Mijl gerend. Met elkaar hebben ze hiermee ruim €1000,- opgehaald voor stichting FLY4U.

20130608_183725.jpg 

Vanaf het station, door de straten van de binnenstad met als eindpunt de Grote Markt in het centrum van Zwolle; afgelopen zaterdag was het halve marathon festival in Zwolle. Het eerste onderdeel op het programma was de 4 Engelse Mijl, waar 40 leerlingen van het Greijdanus College aan meeliepen. Ze liepen met veel enthousiasme prachtige tijden. De leerlingen hebben een geweldige prestatie geleverd, want behalve deze fysieke inspanning hebben ze veel sponsorgeld opgehaald voor www.stichtingFLY4U.nl. Deze stichting geeft kinderen die opgroeien in gezinnen onder moeilijke omstandigheden de kans om te vliegen als co-pilot in een echt vliegtuig.

De groep werd voor hun actie gesponsord door het Greijdanus College en cateraar Ben’s Fresh Food. Daarnaast kregen ze steun van hardloopgroep Warmlopers, die zich inzet voor hetzelfde goede doel. Twee van hun trainers hebben ter voorbereiding een hardloopclinic gegeven aan de leerlingen.

“Het was echt super om te doen, volgend jaar doen we zeker weer mee! Vooral het samen sporten en de clinic vonden we erg leuk.” Aldus de leerlingen die het een erg mooie ervaring vonden. De drie snelste tijden van de meisjes zijn van Esther Veldhuizen (30 min 8 sec), Anne Rook (30 min 36 sec) en Tamara Schouten (32 min 43 sec). De mannen behaalden ook mooie tijden met als snelste drie Job Euvema (27 min 56 sec), Tijmen Pel (28 min 8 sec) en Daan Wassens (28 min 49 sec).

Artikel delen: