Rana Berends stopt als fractievoorzitter

Zwolle – Fractievoorzitter van GroenLinks Zwolle Rana Berends heeft onlangs aan het bestuur en de fractie bekend gemaakt dat ze een volgende raadstermijn niet ingaat. Zij blijft tot de verkiezingen in maart 2014 fractievoorzitter. Rana Berends over haar besluit: “In maart 2014 zijn er gemeenteraadsverkiezingen en voor veel raadsleden is dit een periode om de balans op te maken.

Ook bij mij heeft de afgelopen maanden de vraag centraal gestaan of ik mij weer verkiesbaar wil stellen. Na een zorgvuldige afweging heb ik besloten om mij niet voor een derde raadstermijn kandidaat te stellen. Ik heb het raadswerk nu ruim 7 jaar met veel plezier en inzet gedaan en heb hiermee de kans gehad om me op een heel breed terrein te ontwikkelen. Ik heb mij ingezet voor een sociaal, groen, creatief en kleurrijk Zwolle. Ik ervaar het als een groot voorrecht om dit werk te mogen doen als vertegenwoordiger van de Zwolse burgers. Tot de verkiezingen in maart blijf ik mijn werk als raadslid en fractievoorzitter van GroenLinks dan ook met veel plezier doen. Toch bespeurde ik bij mijzelf de afgelopen maanden twijfel of ik dit voor een nieuwe periode van vier jaar nog steeds met hetzelfde elan zou kunnen blijven doen. Het raadswerk neemt veel tijd in beslag en daarmee blijft er weinig ruimte over voor familie, vrienden en andere zaken die ik persoonlijk belangrijk vind.

Mijn werk als beeldend kunstenaar dreigt bijvoorbeeld teveel op de achtergrond te komen. Ik merk dat ik behoefte heb om hier meer tijd voor vrij te maken en dat andere uitdagingen lokken. Voor de kieslijst heb ik daarom bij GroenLinks Zwolle aangegeven dat ik de lijst niet wil aanvoeren. Wel wil ik als lijstduwer de partij bij de komende verkiezingen al mijn steun meegeven.” Het bestuur en de fractie van GroenLinks Zwolle betreuren dat Rana Berends niet een volgende termijn als lijsttrekker wil ingaan: “We hebben veel waardering voor haar inzet die ze de afgelopen acht jaar als raadslid en fractievoorzitter heeft getoond. Onder haar aanvoering heeft de fractie van GroenLinks Zwolle veel bereikt. Aansprekend zijn bijvoorbeeld uitbreiding van de vrouwenopvang, openbare watertappunten in Zwolle, aandacht voor stadslandbouw en het servicepunt voor amateurkunst. We begrijpen echter haar afwegingen en zijn blij dat ze de huidige termijn met volle inzet wil afronden.” GroenLinks Zwolle stelt tijdens de ledenvergadering op 26 juni de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 vast; dan wordt ook de nieuwe lijsttrekker bekend.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.