Hardloopclinic jongeren met autisme groot succes

Zwolle – Stichting Autisme Sportief kijkt tevreden terug op de georganiseerde  hardloop clinic voor kinderen en jong volwassenen met autisme. Deze clinic wordt afgesloten met de 4 Engelse Mijlen en de Halve Marathon van Zwolle. Alle deelnemers van de clinic en de individuele lopers behaalden succesvol de finish. Stichting Autisme Sportief is ontzettend blij met dit mooie resultaat en is erg trots op al haar deelnemers.

Zoals iedereen  wil ook iemand met autisme of een aanverwant autistische stoornis graag zijn vrije tijd goed besteden. Door deze stoornis is niet altijd mogelijk de vrije tijd zelfstandig te organiseren of te plannen. Daarbij is het vaak moeilijk om ervaren begeleiding te vinden om  recreatie en sportactiviteiten uit te voeren. Uit ervaring is gebleken dat hardlopen  van één de meest geschikte sporten is voor deze jongeren Stichting Autisme Sportief organiseerde een hardloopclinic voor jongeren met autisme Tijdens deze clinic werd  toegewerkt naar de  4  Engelse Mijlen en de Halve Marathon van Zwolle op zaterdag 8 juni 2013.

Vanaf begin maart werd met een groep kinderen,  jong volwassenen met Autisme, en in sommige gevallen met hun ouders,  gezamenlijk en begeleid getraind.  Daarnaast werd met enkele enthousiastelingen een individueel traject in gezet. Deze begeleiding lag in handen van goed opgeleide hardloop trainers van Stichting Autisme sportief. Het begeleidingsteam schepte een veilig en vertrouwd klimaat  voor de kinderen en jongeren om ze een ultieme  en succesvolle ervaring  te laten beleven. Op zaterdag 8 juni was het dan eindelijke zover voor alle hardlopers. Onder aanmoediging van vrienden, familie en bekenden behaalden alle deelnemers van de clinic en de individuele lopers succesvol de finish. Volledig conform het gedachten goed van de stichting: “Angsten cq drempels overwinnen, succes ervaren en daardoor een positief zelfbeeld ontwikkelen” werd het sportieve evenement afgesloten. Stichting Autisme Sportief is ontzettend blij met dit mooie resultaat en is erg trots op haar deelnemers. Dat succes naar meer smaakt blijkt uit de grote vraag van de deelnemers van de clinic van Stichting Autisme Sportief om de ontstane loopgroep in stand te houden en toe te gaan werken naar een nieuw (Zwols) hardloop evenement. De enthousiaste hardlopers zullen nu, aangevuld met nieuwe deelnemers, door trainen voor de 23e editie van de Salverda Berkumloop op 27 augustus 2013. De inschrijving voor de hardloopclinic is geopend en aanmeldingen komen al binnen. Wil je ook meedoen? Er is nog plaats voor deelname. Meld je aan via info@autismesportief.nl   Neem voor meer informatie contact op met Wilco Voulon (info@autismesportief.nl

 

Artikel delen:

Reageer